Η μητέρα του είχε ξεχάσει να ασφαλίσει το καθισματάκι και να ενεργοποιήσει και τις παιδικές ασφάλειες στις πόρτες.

Δεν αρκεί να βάζουμε τα παιδιά στο ειδικό παιδικό κάθισμα, αλλά πρέπει να φροντίζουμε ώστε αυτό να είναι δεμένο και ασφαλισμένο σωστά.
Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται αυτό που βλέπουμε στο βίντεο που μας έρχεται από την πόλη Μανκάτο της Μινεσότα. Τη σκηνή κατέγραψε κάμερα από αυτοκίνητο και δείχνει το παιδικά κάθισμα μαζί με το παιδί να εκτοξεύεται εκτός αυτοκινήτου από την ανοικτή πίσω πόρτα.
Όπως αποδείχθηκε η μητέρα του παιδιού δεν είχε φροντίσει ούτε να ασφαλίσει το παιδικό κάθισμα, αλλά ούτε και να βάλει τις παιδικές ασφάλειες στις πίσω πόρτες. Προφανώς το παιδάκι έπαιζε με το χερούλι της πόρτας, αυτή άνοιξε και το παιδί μαζί με το κάθισμα βρέθηκε στο δρόμο.

Το περίεργο είναι ότι η μητέρα δεν κατάλαβε καν τι έγινε και συνέχισε να οδηγεί αμέριμνη το αυτοκίνητό της. Ο οδηγός που ερχόταν από πίσω έσπευσε να σταματήσει και να σώσει το παιδί, ενώ παράλληλα κάλεσε και ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, το παιδάκι είναι καλά στην υγεία του, ενώ διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.