Όσοι επιλέξετε το Πήλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, να είστε σίγουροι ότι οι παραλίες τόσο στην πλευρά του Παγασητικού κόλπου όσο και στην πλευρά του Αιγαίου, διαθέτουν κρυστάλλινα νερά που θα σας χαρίσουν τις πιο δροσερές καλοκαιρινές στιγμές.

Μυλοπόταμος

Στην πλευρά του Αιγαίου, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος ξεχωρίζει για το πανέμορφο φυσικό τοπίο που τον καθιστά μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Χρυσή αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι, τιρκουάζ νερά (για πολλά συνεχόμενα έτη η παραλία βραβεύεται με γαλάζια σημαία) είναι τα θέλγητρα που την κατατάσσουν στις αγαπημένες επιλογές των επισκεπτών της περιοχής. Για να την προσεγγίσετε θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλιά. Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο. Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά διαθέτει beach bar και αποδυτήρια. Για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Φακίστρα

Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, στο ανατολικό Πήλιο, βρίσκεται 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα και ξεχωρίζει για το εκπληκτικής ομορφιάς, άγριο τοπίο του, το οποίο δεν έχει αλλοιωθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Η καθόλου οργανωμένη ακτή είναι στρωμένη με βότσαλα, έχει κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια, που προσθέτουν επιβλητικότητα στο σκηνικό που αντικρίζετε. Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα του δρόμου και να κατεβείτε πεζή ένα μονοπάτι 200 μέτρων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, στο βόρειο άκρο της ακτής, με τους πολλούς, χαρακτηριστικούς σταλακτίτες, όπως κι εκείνη που είναι γνωστή ως “κρυφό σχολειό”.

Χορευτό

Η αμμουδιά του οικισμού Χορευτό, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, έχει μήκος 2,5 χλμ. και αποτελεί δημοφιλή επιλογή των επισκεπτών του βουνού των Κενταύρων, λόγω της γαλαζοπράσινης υδάτινης αγκαλιάς του Αιγαίου πελάγους που περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση. Η ακτή είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ στο χωριό θα έχετε αρκετές επιλογές σε ταβέρνες και καφετέριες. Η πρόσβαση είναι εύκολη τόσο με αυτοκίνητο όσο και με λεωφορείο από τη Ζαγορά, η οποία απέχει 7,5 χλμ. από το Χορευτό. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, το λιμάνι του Χορευτού, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην παραλία του χωριού, ήταν το πιο γνωστό του ανατολικού Πηλίου.

Πλάκα

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό και την παραλία του Αγίου Ιωάννη, στην πλευρά του Αιγαίου πελάγους, η Πλάκα είναι μια ακτή με πολύχρωμα, μικρά βοτσαλάκια και καταπράσινη βλάστηση, που σε μερικά σημεία φτάνει και μέχρι την ακρογιαλιά.

Μελανή

Η παραλία Μελανή εντοπίζεται στο νότιο τμήμα του Πηλίου, σε κοντινή απόσταση από το χωριό της Αργαλαστής, και βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου πελάγους. Πρόκειται για μια ακτή με χρυσαφένια, ψιλή άμμο και τιρκουάζ, διάφανα νερά και βραχώδεις σχηματισμούς στη θάλασσα, απ’ όπου οι περισσότεροι λουόμενοι κάνουν τις βουτιές τους. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, καθώς ο δρόμος φτάνει μέχρι την ακτή. Η πλαζ δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο, στην περιοχή θα βρείτε μία ταβέρνα, στην οποία θα δοκιμάσετε θαλασσινούς μεζέδες. Μεγάλοι βραχώδεις σχηματισμοί χωρίζουν την παραλία της Μελανής από εκείνη των Ποτιστικών.

Πώς θα πάτε

Το Πήλιο απέχει περίπου 350 χιλιόμετρα από Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων, μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός», τον αυτοκινητόδρομο «Κεντρική Οδός» και τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου», μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου. Από εκεί ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Βόλου-Λάρισας μέχρι το Βόλο, την περιφερειακή οδό του Βόλου και την επαρχιακή οδό Πηλίου θα φτάσετε στον προορισμό σας

Περίπου ίδια είναι και η απόσταση από την Θεσσαλονίκη. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα και στη συνέχεια τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου. Από εκεί, ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Βόλου Λάρισας μέχρι το Βόλο, την περιφερειακή οδό του Βόλου και την επαρχιακή οδό Πηλίου θα φτάσετε στο πανέμορφο Πήλιο.