Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία από την πανδημία του κορονοϊού.

powered by Rubicon Project
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας, έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα. Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την διακοπή της παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Ισπανία εκτιμάται ότι κινδυνεύει να υποστεί τις μεγαλύτερές απώλειες, αναφέρει το Bloomberg.

Στην Ισπανία, υπάρχουν εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών της Volkswagen, της Renault, του PSA Group και της Ford, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επανόρθωση της ισπανικής οικονομίας κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι βασικό στοιχείο της ισπανικής οικονομίας, αφού αντιπροσωπεύει περίπου το 9% του συνόλου της ισπανικής παραγωγής.

Η FCΑ και η PSA επιταχύνουν τις διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η εκκρεμούσα συγχώνευση των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών, αναφέρει το Reuters.

Οι ομάδες εργασίας της Fiat Chrysler Automobiles και της Peugeot PSA επιταχύνουν τις εργασίες για το κλείσιμο της συμφωνίας συγχώνευσης παρά την κρίση του κορονοϊού, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της PSA Κάρλος Ταβάρες στο Reuters.

Ο Κάρλος Ταβάρες ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες εργασίας επιτάχυναν επίσης τις εργασίες για τις συνέργειες.

Η κρίση που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός έχει σχεδόν εξαλείψει τη ζήτηση για νέα οχήματα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, πιέζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή αυτοκινήτων και να μειώσουν τις δαπάνες τους.

Η Dacia, σχεδιάζει να ξαναρχίσει την παραγωγή στις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας αρχικά θα ξεκινήσει μέρος της παραγωγής σε περιορισμένη βάση πρώτα. Όλες οι δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου.

Ένας εργαζόμενος της Fiat Chrysler Automobiles, στους χώρους δοκιμών στο Μίτσιγκαν, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό πέθανε, ανέφερε εφημερίδα του Ντιτρόιτ. Είναι ο 12ος επιβεβαιωμένος θάνατος ενός υπαλλήλου της FCA και ο 19ος επιβεβαιωμένος θάνατος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, από τις 22 Μαρτίου.

Ο όμιλος Volkswagen και η γερμανική ένωση IG Metall συμφώνησαν να καθυστερήσουν την αύξηση μισθών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊου. Η συμφωνία αυτή ισχύει για περίπου 120.000 εργαζόμενους στη Γερμανία.

Οι αναλυτές Wood Mackenzie, αναφέρουν ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ενδέχεται να μειωθούν κατά 43% το 2020, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού. Καθώς οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να μειώνονται, καθίστανται ελκυστικότεροι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης και αυξάνονται οι δυσκολίες να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές να επιλέξουν την τεχνολογία των πανάκριβων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κατά τη διάρκεια της κρίσης που έφερε η πανδημία.

Η αγορά ελαφρών οχημάτων στην Ευρώπη θα μειωθεί κατά 80% σε περίπου 350.000 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εταιρεία GlobalData που εδρεύει στο Λονδίνο. “Με σχεδόν τίποτα να μην παράγεται και τίποτα να μην πωλείται, το ρεκόρ του Μάρτιου 2020, που ήταν ο χειρότερος μήνας στις ευρωπαϊκές πωλήσεις οχημάτων, θα είναι βραχύβιο”, δήλωσε ο αναλυτής αυτοκινήτων της εταιρείας Calum MacRae.

Πηγή: Newsbeast.gr