Ενισχύθηκε στο Παρίσι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων με τις μεγαλύτερες εκπομπές ρύπων και τέθηκε σε ισχύ σε περισσότερους από τους μισούς δήμους στη γύρω περιοχή σήμερα Δευτέρα, με τη δημιουργία μιας Ζώνης Ασθενών Εκπομπών Σωματιδίων (ZFE).
Συμπωματικά, αυτός ο μηχανισμός διαδέχεται τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ την Τετάρτη στην περιοχή του Παρισίου λόγω του καύσωνα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.
Μόνο τα οχήματα που διαθέτουν βινιέτες που δίνονται στα αυτοκίνητα τα οποία εκπέμπουν τους λιγότερους ρύπους (Crit’air -πιστοποιητικό ποιότητας αέρα- 0, 1 και 2, σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 5) επιτρέπεται προς το παρόν να κυκλοφορούν στη διάρκεια αυτού του επεισοδίου έντονης ζέστης.
Το μέτρο αποσκοπεί να μειώσει μακροπρόθεσμα τη μόλυνση του αέρα και να περιορίσει τη χρήση του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ άνω των 18 ετών και βενζίνης άνω των 21 ετών απαγορεύεται στο εξής να κυκλοφορούν σε μια μεγάλη περίμετρο που καλύπτει 49 από τις 79 κοινότητες της ευρύτερης περιοχής του Παρισίου. Το μέτρο αφορά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% του πληθυσμού της περιοχής της πρωτεύουσας.

Πηγή: newsbeast.gr