Το μοντέλο υιοθετεί πολλά στοιχεία από τη σχεδίαση του πολυτελούς γερμανικού SUV, με τιμή σχεδόν 4 φορές χαμηλότερη.

8Η Porsche Cayenne Coupe του 2020 έχει εκκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας για το εντυπωσιακό design, τις επιδόσεις και την αίγλη που συνοδεύει κάθε μοντέλο της πολυτελούς γερμανικής εταιρείας.
Βέβαια, η απόκτησή της ενδεχομένως ν’ αποτελεί «αγκάθι» για τη συντριπτική πλειονότητα, καθώς κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ. Βέβαια, υπάρχει μια εναλλακτική –αποκλειστικά για τους Κινέζους– και, συγκεκριμένα, ένα μοντέλο που προβάλλει ως… η Cayenne των «φτωχών».

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο SUV που φέρει το λογότυπο της Porsche, αλλά το Uni–K, ένα νεότευκτο μοντέλο που πέρασε τη γραμμή παραγωγής της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Changan Auto και αποτελεί μια πιο εκπολιτισμένη εκδοχή του πρωτότυπου Vision–V.

Το Uni-T φέρει μήκος 4,865 μ., πλάτος 1, 948 μ., ύψος 1,7 μ., ενώ το μεταξόνιο αντιστοιχεί σε 2.89 μ. Όσον αφορά τις αισθητικές αναφορές στην Cayenne αυτές εντοπίζονται στα πλευρά και το πίσω μέρος. Ειδικά στα πίσω φώτα που προβάλλουν σαν να έχουν αποσπαστεί από το SUV της Porsche και να έχουν τοποθετηθεί στο Uni-T.

Το μοντέλο διακρίνεται για τη φουτουριστική του μάσκα, τους αιχμηρούς κεντρικούς προβολείς, τα εκκεντρικά φώτα ομίχλης σε σχήμα “T” και τις επιβλητικές ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών με τις 10 ακτίνες.

Πηγή τροφοδότησης συνιστά ένας 2λιτρος turbo 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας ο οποίος αποδίδει 232 ίππους και 360 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων.

Σημειώνεται πως το μοντέλο θα διατεθεί στην κινεζική αγορά τους πρώτους μήνες του 2021, με τιμή εκκίνησης ένα πόσο κοντά στα 27.000 δολάρια, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/5 της τιμής της Cayenne Coupe.

Πηγή: newsauto.gr