Το οριστικό τέλος του “range anxiety” βρίσκεται πιο κοντά από όσο νομίζαμε.

Η σουηδική εταιρεία Innolith AG ανακοίνωσε πως εξελίσσει μια νέα μπαταρία που θα επιτρέπει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτονομία έως και 1.000 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.
Η πρώτη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με πυκνότητα 1.000 Wh/kg χρησιμοποιεί ανόργανους ηλεκτρολύτες που δεν είναι εύφλεκτοι σε αντίθεση με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σήμερα. Ταυτόχρονα, το κόστος παραγωγής της είναι μειωμένο αφού δεν χρησιμοποιεί σπάνια και ακριβά υλικά.

Η φόρτιση της μπαταρίας Innolith Energy Battery για αυτονομία επιπέδου 400 km ολοκληρώνεται σε αντίστοιχο χρόνο με τα σημερινά ηλεκτρικά αυτοκίνητα όμως για να έχει πρόσβαση σε όλη την αυτονομία των 1.000 km ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αφήσει το όχημα στην πρίζα όλη τη νύχτα.
Σύμφωνα με την Innolith, η νέα τεχνολογία θα είναι έτοιμη για την παραγωγή μέσα σε 3 με 5 χρόνια, ενώ στόχος είναι να διατεθεί αρχικά στην γερμανική αγορά μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος αφού ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων και άλλες εταιρείες μπαταριών. Η σουηδική εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για πατέντες και σκοπεύει να διατηρήσει τον έλεγχο των χημικών χαρακτηριστικών της μπαταρίας.

Πηγή: drive.gr