Κι όμως, η τοποθέτηση ζαντών από αλουμίνιο, δεν είναι ευεργετική μόνο για την εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά προσφέρει και οικονομικά και άλλα οφέλη στο αυτοκίνητο. Μάθετε περισσότερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Αν και το κίνητρο των περισσοτέρων όταν τοποθετούν ζάντες αλουμινίου, είναι να κάνουν το αμάξι τους πιο όμορφο, πίσω από αυτή την κίνηση κρύβονται πολλά σημαντικότερα οφέλη.

Καταρχάς, η εξοικονόμηση βάρους που προκύπτει από την αντικατάσταση των ατσάλινων τροχών με νέους από αλουμίνιο, λειτουργεί ευεργετικά στην κατανάλωση του οχήματος και -ως εκ τούτου- και στις εκπομπές ρύπων.

Παρόμοια λειτουργεί το πράγμα στην επιτάχυνση και την πέδηση, καθώς όσο πιο βαρύς είναι ο τροχός, τόσο περισσότερη δύναμη απαιτείται για να κινηθεί ή για να ακινητοποιηθεί. Το καλοκαίρι, οι μειωμένες μη αναρτημένες μάζες του αυτοκινήτου σας -στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τροχοί- βελτιώνουν τις επιδόσεις, το φρενάρισμα και την άνεση. Αντίθετα το χειμώνα, οι βαρείς τροχοί αυξάνουν την πρόσφυση και το κράτημα, κάτι που οδηγεί κάποιους να χρησιμοποιούν σιδερένιες ζάντες το χειμώνα και αλουμινίου το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσατε να αλλάξετε τροχούς στο αμάξι σας, μπορείτε να επιλέξετε μια διάσταση ζάντας που να διαφέρει από την αρχική του οχήματός σας. Οι κανόνες που θα πρέπει, ωστόσο, να ακολουθήσετε είναι οι εξής:

  • Ίδιος αριθμός οπών και όμοιος γεωμετρικός άξονας.
  • Ίδια ή μεγαλύτερη εσωτερική διάμετρος.
  • Ισοδυναμία offset.

Πηγή: autotriti.gr