Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες κι εντυπωσιακές παραλίες, που αποτελεί και πόλο έλξης των ταξιδιωτών. Είναι η Φακίστρα στο ανατολικό Πήλιο, η οποία σαν προστατευμένη από απόκρημνα βράχια, επιφυλάσσει την άγρια ομορφιά της και τα τιρκουάζ νερά της σε όποιον κάνει τον κόπο να κατηφορίσει μέχρι τον κολπίσκο.

Το μονοπάτι είναι δύσβατο και αρκετά απότομο, και φυσικά έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα πρέπει και να το ανέβεις το απόγευμα.

Η βλάστηση φτάνει σχεδόν μέχρι εκεί που σκάνε τα νερά του Αιγαίου, με ψιλή άμμο κι επιβλητικούς όγκους να την περιτριγυρίζουν, η Φακίστρα σε κάνει να μη μετανιώνεις στιγμή για την κοπιαστική διαδρομή.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί ιδανικό μήνα για σύντομες εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού και γεύσεις φθινοπώρου. Ανακαλύψτε το μαγευτικό αυτό μέρος με την μοναδικής ομορφιάς παραλία του και εξερευνήστε την άγρια γοητεία του.

Η παραλία Φακίστρα απέχει από την Αθήνα περίπου 379 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη 260 χιλιόμετρα. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες) και τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου την περιφερειακή οδό Βόλου και την επαρχιακή οδό Βόλου-Πηλίου θα φτάσετε στην Πορταριά. Από εκεί ακολουθώντας τις Επαρχιακές Οδούς Πορταριάς-Ζαγοράς, Κισσού και Τσαγκαράδας-Χορευτού θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.
Από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι το «Κλειδί» και τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τον κόμβο του Βελεστίνου. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου την περιφερειακή οδό Βόλου και την επαρχιακή οδό Βόλου-Πηλίου θα φτάσετε στην Πορταριά. Από εκεί ακολουθώντας τις Επαρχιακές Οδούς Πορταριάς-Ζαγοράς, Κισσού και Τσαγκαράδας-Χορευτού θα φτάσετε στον τελικό προορισμό σας.

Πηγή: Newsbeast.gr