Το ιστορικό Ράλι, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία.

Το 5ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2016, με τα πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα – αντίκα, επισκέπτεται φέτος τη Δυτική Θεσσαλία, με αγαπημένους προορισμούς τη λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα.

Το ιστορικό Ράλι, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών δήμων, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός, ενώ η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα «ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ» που διοργανώνει η ΕΟ – ΦΙΛΠΑ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πρωτοτυπία, που καθιερώθηκε από τους διοργανωτές (Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ΛΕΚΑΜ ), προκειμένου το ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του, είναι η εναλλαγή κάθε χρόνο των διαδρομών του, έτσι ώστε τα πληρώματα να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τη Θεσσαλία, αλλά και τις όμορες περιφέρειες, με βασικό στρατηγικό κέντρο τον μυθικό Όλυμπο.

Φέτος, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία, τα μοναδικά τοπία, τις ιδιαίτερες γεύσεις της Δυτικής Θεσσαλίας, τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου, όπως είναι οι νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων αναδεικνύοντάς τους ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό, καταλήγει ο ίδιος.

Το 5ο ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2016 (21η Μακεδονική Πλοήγηση), που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, διοργανώνεται από τον φορέα Πολιτισμού και Επιστημών δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα – Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ – Θεσσαλονίκη), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» – Τρίκαλα και βρίσκεται υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας, τονίζει ο κ. Σκριάπας.

Πηγή: news.gr