Θα πρόκειται για το δεύτερο Δημόσιο Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Αρχές καλοκαιριού θα επαναλειτουργήσει στη Μάνδρα Αττικής, με πλήρη επάρκεια, το δεύτερο Δημόσιο Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφερειακής αρχής αναφορικά με το δημόσιο χαρακτήρα λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Την απόφαση έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την εισήγηση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου η οποία από έναρξης της θητείας της διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία, μετά την διακοπή τους, στις αρχές του 2013, όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ. Στην κατεύθυνση αυτή, από τον Φεβρουάριο του 2015 λειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, μηχανολογικά αναβαθμισμένο και βάση σύγχρονων προδιαγραφών και παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες που εγγυώνται την ασφαλή οδική συμπεριφορά των οχημάτων.

Διαγράφει ανοδική πορεία, αν και βρέθηκε εκτός αγοράς για μεγάλη περίοδο, έχει ελέγξει 13.762 οχήματα και έχει εισπράξει 696.418 ευρώ υπέρ του δημόσιου προϋπολογισμού. «Τα έσοδα αυτά για την Περιφέρεια Αττικής, αποτελούν εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Κατατίθενται σε ειδικό κωδικό του Κρατικού Προϋπολογισμού από όπου επιστρέφονται και πάλι στον πολίτη» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης.

Από την πλευρά της η ΠΑΤΤ αναπτύσσει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την λειτουργία του, με βασικούς αποδέκτες υπηρεσίες και φορείς, όπως ΚΕΠ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, οι Δήμοι της Περιφέρειας της Αττικής, ΟΑΣΑ, ΚΤΕΛ, Σωματεία ΤΑΞΙ και οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, εκπαιδευτές οδήγησης, εταιρείες διανομής πετρελαίου κ.α. Ήδη έχουν επιτευχθεί συμφωνίες για τα οχήματα του ΕΚΑΒ, του ΟΑΣΑ και δήμους (Αγ. Παρασκευής, Παλλήνης, Ηλιούπολης, Ν. Ψυχικού).

Πηγή: newsbeast.gr