Δείτε τη λίστα

Τα πρώτα σημάδια του χειμώνα κάνουν ήδη την εμφάνισή τους σε όλη την Ελλάδα με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, όσο ο «Δαίδαλος» βρίσκεται στη χώρα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις για να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι αναγκαία τους χειμερινούς μήνες αφού για παράδειγμα τα φθαρμένα ελαστικά είναι πιθανότερο ότι δεν θα κρατήσουν πάνω σε ένα βρεγμένο οδόστρωμα όπως θα έκαναν εκείνα που έχουν βαθύ πέλμα.

Τον χειμώνα φροντίζουμε οι υαλοκαθαριστήρες μας να είναι σε καλή κατάσταση και τα φώτα όπως και τα φρένα να λειτουργούν σωστά. Ελέγχουμε τα επίπεδα του λαδιού, του ψυκτικού υγρού και του υγρού για τους υαλοκαθαριστήρες.

Για να είμαστε σίγουροι για την καλή κατάσταση του οχήματος μας μπορούμε να κάνουμε μερικούς ελέγχους:

  • Ελέγχουμε συχνά την μπαταρία, ειδικά αν είναι πάνω από τριών ετών. Μπορείτε να δείτε την ένδειξη (εφόσον έχει η μπαταρία) διαφορετικά πρέπει να πάτε στο συνεργείο.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το αντιψυκτικό μας είναι ανάμεσα στις ενδείξεις min και max. Προτιμούμε καλής ποιότητας ισχυρό αντιψυκτικό. Είναι πολύ φθηνό σε σχέση με την πιθανή βλάβη της μηχανής από το κρύο.
  • Ελέγχουμε τα ελαστικά μας αν έχουν αρκετό πέλμα, αν έχουν εξογκώματα, σκισίματα και σωστή πίεση.
  • Σε μερικές περιοχές είναι απαραίτητο να αλλάξουμε τα ελαστικά μας σε χειμερινά ή να χρησιμοποιούμε αλυσίδες για καλύτερο κράτημα.
  • Ελέγχουμε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων κι αν χρειαστεί τους αντικαθιστούμε.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αρκετό υγρό για το παρμπρίζ. Πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να αντέχει σε βαθμούς κάτω του μηδενός.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr