Εντυπωσιακό «αναμνηστικό» της δεκαετίας του ’30.

Τροχόσπιτο που πιστεύεται πως είναι το πρώτο που φτιάχτηκε στη Βρεταννία, βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να φτάσει ακόμα και τις 40.000 λίρες.

Το πρωτότυπο όχημα φτιάχτηκε από τον αριστοκράτη Captain Dunn που έστειλε μια Pontiac Six από την Αμερική, το 1935, και ανέθεσε στους ντόπιους κατασκευαστές να φτιάξουν ένα… σπίτι στο πίσω μέρος της.

Με το μοναδικό όχημά του ο Dunn έκανε εξορμήσεις στις εξοχές της Βρεταννίας αλλά το όχημα έμεινε ανέγγιχτο από το θάνατό του, τη δεκαετία του 1940.

Η εργονομία και η λειτουργικότητα της κατασκευής στο εσωτερικό του οχήματος είναι εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς πως φτιάχτηκε 80 χρόνια πριν. Διαθέτει κουζίνα με φούρνο, εστία και φίλτρο νερού ενώ για τον ύπνο υπάρχει καναπές που γίνεται κρεβάτι.

Το όχημα μοιάζει με… χρονομηχανή που μας μεταφέρει στην εποχή της κατασκευής του καθώς είναι εξοπλισμένο με κουζινικά και μαγειρικά σκεύη της προπολεμικής Βρεταννίας.

Ο κινητήρας του, με μέγιστη ταχύτητα τα 80 χιλιόμετρα την ώρα, έχει «γράψει» λιγότερα από 15.000 χιλιόμετρα (9.205 μίλια, αναφέρει η επίσημη αγγελία).


arthro2bΠηγή: newsbeast