Η κωμόπολη του Πλαταμώνα βρίσκεται στον νομό Πιερίας και πιο συγκεκριμένα στους πρόποδες του Ολύμπου και πάνω από το Αιγαίο πέλαγος. Διαθέτει μια μακρά ιστορία και αποπνέει ιδιαίτερη γοητεία, ειδικά την εποχή της άνοιξης, και καταφέρνει να μαγεύει όλους όσοι τον επισκέπτονται.

Τι αξίζει να δείτε: Αξίζει να επισκεφτείτε το φρούριο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και προσφέρει μια μοναδική θέα στην περιοχή, όπως επίσης και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, μέσα στο γαλήνιο φυσικό περιβάλλον.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Ο Πλαταμώνας διαθέτει άριστες υποδομές και είναι ένας γνωστός τουριστικός προορισμός. Εκεί θα βρείτε διάφορα εστιατόρια, ταβέρνες και καφετέριες. Ακόμη, υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλα τα γούστα. Διαλέξτε το αγαπημένο σας.

Η απόσταση από την Αθήνα είναι 400  χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 107 χιλιόμετρα περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις  θα φτάσετε στο προορισμό σας με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  και τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) m;exri ton Platam;vna.

Από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι το «Κλειδί» και στη συνέχεια τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τον Πλαταμώνα.