Τη δεκαετία του 90, οι Έλληνες γνώρισαν ένα από τα πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος, το φημισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου.

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι Τρικάλων είναι ένα από τα πιο προσβάσιμα της χώρας, πολύ κοντά στο κέντρο της που είναι η Αθήνα.

Η απόστασή του  είναι μόλις 45′ από την πόλη των Τρικάλων, με τοποθεσία ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι.

Το χιονοδρομικό αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ., μία μπλε μήκους 400μ. και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ.

Υπάρχουν τρία σαλέ, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι.

Οι πίστες του είναι κατάλληλες για έμπειρους αλλά και άπειρους σκιέρ. Διαθέτει δύο σαλέ, ένα στη βάση και ένα στην κορυφή του. Τα δύο λιφτ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου εξυπηρετούν τους χιλιάδες χειμερινούς επισκέπτες του, καθιστώντας την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πίστα μια εύκολη υπόθεση.

Όντας πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων, και δίπλα από τα φημισμένα χωριά  Περτούλι και Ελάτη, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου συνδυάζει την αίγλη ενός σύγχρονου χιονοδρομικού  κέντρου και τη διασκέδαση στην ευρύτερη περιοχή με τα πολλά αξιοθέατα.

Φτάνοντας στο Περτούλι και την Ελάτη καταλαβαίνεις ότι είσαι σε ένα χειμερινό προορισμό, αφού οι φωνές από τους επισκέπτες που διασκεδάζουν είτε με το χιόνι είτε με άλλες χειμερινές δραστηριότητες, αντιλαλούν σε όλη την περιοχή. Οι γουρούνες με τις οποίες εξερευνείτε τις διαδρομές μέσα στη φύση, τα άλογα με τα οποία περιηγείστε σε μία απίστευτης ομορφιάς φύση και οι μυρωδιές από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα σας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις και θα σας ωθήσουν να έρχεστε ξανά και ξανά σε αυτό τον θαυμάσιο χειμερινό προορισμό. Και όλα αυτά στο μαγευτικό τοπίο του Περτουλίου και της Ελάτης.

Η απόσταση από την Αθήνα είναι 370 χιλιόμετρα και από τη Θεσσαλονίκη 261 χιλιόμετρα περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις  θα φτάσετε στο προορισμό σας με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), και τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» αρχικά το τμήμα του ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία και στη συνέχεια το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα. Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Άρτας Τρικάλων θα κατευθυνθείτε  προς Περτούλι μία απόσταση περίπου 47 χιλιομέτρων.

Από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα μέχρι το κλειδί και στη συνέχεια τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τη Λάρισα. Στη συνέχεια  χρησιμοποιώντας επαρχιακή οδό   Λάρισας Τρικάλων θα φτάσετε στα Τρίκαλα. Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Άρτας Τρικάλων θα κατευθυνθείτε  προς Περτούλι μία απόσταση περίπου 47 χιλιομέτρων.