Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού από την οδήγηση λόγω του κινητού τηλεφώνου έχει ήδη πάρει διαστάσεις μάστιγας

Όποτε κι εάν κοιτάξεις γύρω ενώ οδηγείς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος οδηγός θα έχει την προσοχή του στραμμένη όχι μόνο στο δρόμο αλλά και το τηλέφωνό του.
Προφανώς αυτό έχει αρχίσει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους με το θέμα αυτό, τόσο από την πλευρά των εταιρειών αυτοκινήτου όσο και από εκείνη της τηλεφωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κολοσσός που ονομάζεται Apple κατοχύρωσε μια τεχνολογία που έχει όλη τη δυναμική να περιορίσει το φαινόμενο, περιορίζοντας τις ειδοποιήσεις που θα φτάνουν στον οδηγό όταν κρατάει το τιμόνι.

Προκειμένου να λειτουργήσει θα απαιτείται όμως και η σύνδεση του τηλεφώνου με κάποια wearable συσκευή του οδηγού, η οποία θα καταγράφει τις κινήσεις των χεριών του και θα τις συγκρίνει με τις κινήσεις που διαγράφουν τα χέρια ενός ανθρώπου όταν οδηγεί.
Σε περίπτωση που υπάρχουν ομοιότητες το κινητό θα περνάει σε λειτουργία σίγασης, προκειμένου οι «σειρήνες» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης –και όχι μόνο- να κοπάζουν όσο γίνεται. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και η αλήθεια είναι ότι καμία τεχνολογία δε θα είναι πιο αποτελεσματική από την απλή και υπεύθυνη συνειδητοποίηση από όλους ότι μεταξύ της οδήγησης και του κινητού θα πρέπει να υπάρχει απόσταση ασφαλείας.