Το Ναύπλιο είναι η πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας, και είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους ομορφότερους ανοιξιάτικους προορισμούς. Με τα γραφικά στενά, τις ανθισμένες αυλές, την πανέμορφη αρχιτεκτονική και τα πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από το επιβλητικό Παλαμήδι, είναι μια πόλη η οποία στέκεται ανάμεσα στο «σήμερα» και το «χθες».

Τι αξίζει να δείτε: Το Μπούρτζι, η Ακροναυπλία και το Παλαμήδι είναι προφανώς τα πιο γνωστά αξιοθέατα που προσελκύουν τουρίστες στην πόλη. Πέρα όμως από αυτά, περπατήστε στα στενά της παλιάς πόλης με τα πανέμορφα μαγαζάκια, επισκεφτείτε την παλιά Βουλή, ή το σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και το Πολεμικό Μουσείο.

Φαγητό, ποτό και διαμονή: Το Ναύπλιο είναι μια αυτάρκης πόλη και κανείς δε φεύγει απογοητευμένος από αυτήν. Από μικρά ταβερνάκια και μεγάλα εστιατόρια και από παραδοσιακά καφενεία και σύγχρονες καφετέριες, ο επισκέπτης θα βρει ό,τι ζητάει. Η πόλη διαθέτει πολλά καταλύματα για διαμονή που ποικίλλουν σε θέμα τιμής και αισθητικής. Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας μέσα από μία ευρεία γκάμα επιλογών.

 

Το Ναύπλιο απέχει 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση  χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Για να πάτε στο Ναύπλιο από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι τον κόμβο προς Τρίπολη –  Καλαμάτα (μετά τον Ισθμό της Κορίνθου), ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Μορέα» μέχρι τον κόμβο της Στέρνας. Από εκεί ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Νεμέας-Άργους, Κορίνθου-Άργους και Άργους-Ναυπλίου, θα φτάσετε στον προορισμό σας.