Αγαπημένος ορεινός προορισμός για φυσιολάτρες και fans των εναλλακτικών σπορ αλλά και οικογένειες, η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια και διαθέτει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Μην αφήσετε ούτε μέτρο ανεξερεύνητο από τα 55 χλμ. που απαιτούνται για να ολοκληρώσετε το γύρο της λίμνης, η οποία έχει έκταση 25.000 στρέμματα περίπου. Το Νεοχώρι –το πιο αναπτυγμένο τουριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά– απλώνεται στην πλαγιά και προσφέρει πανοραμική θέα στη Λίμνη Πλαστήρα.

Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου καθώς διαθέτει εκτός από ονειρική ομορφιά πλήθος εντυπωσιακών αξιοθέατων.

Στην περιοχή θα βρείτε θρησκευτικά μνημεία με μεγάλο πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, μοναστήρια, μουσεία, το φράγμα, το βοτανικό κήπο, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων, τοξωτά γεφύρια και σπήλαια καθώς και σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα που κόβουν την ανάσα.

Η γεωμορφολογία του εδάφους με τις απότομες κλίσεις προσφέρονται για αεραθλήματα, αναρριχήσεις και άλλες δραστηριότητες. Τα μονοπάτια περιμετρικά της λίμνης προσφέρονται για ορειβατικό ποδήλατο, ιππασία, πεζοπορία κ.α.

Τα καταγάλανα νερά της λίμνης προσφέρονται για στιγμές ξεκούρασης και αναψυχής. Οι επισκέπτες, κυρίως στη δυτική πλευρά της, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κωπηλασία, ψάρεμα, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες.

Η λίμνη Πλαστήρα απέχει από την Αθήνα 340 περίπου χιλιόμετρα, και μπορείτε να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια) και τον αυτοκινητόδρομο «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες) μέχρι τη Λαμία. Από εκεί θα ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Λαμίας Λάρισας και στη συνέχεια Λάρισας Καρδίτσας θα φτάσετε στην πόλη της Καρδίτσας. Στη συνέχεια οδηγώντας στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Καστανιάς και Μεσενικόλας –Φυλακτής θα φτάσετε στη Λίμνη Πλαστήρα.

Από τη Θεσσαλονίκη και ακολουθώντας την συντομότερη διαδρομή θα πρέπει να οδηγήσετε για περίπου 254 χιλιόμετρα. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα και στη συνέχεια τον Αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) και τον αυτοκινητόδρομο «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες) με την ίδια κατεύθυνση μέχρι τη Λαμία. Από εκεί θα ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Λαμίας Λάρισας και στη συνέχεια Λάρισας Καρδίτσας θα φτάσετε στην πόλη της Καρδίτσας. Στη συνέχεια οδηγώντας στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας-Καστανιάς και Μεσενικόλας –Φυλακτής θα φτάσετε στη Λίμνη Πλαστήρα.