Μπορεί η Θεσσαλονίκη, ως η δημοφιλέστερη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω της, λίγο παραπέρα, όμως, προς τα δυτικά, η πόλη της Κατερίνης βρίσκεται δυναμικά στο «παιχνίδι» και γνωρίζει τουριστική ανάπτυξη, με τα οργανωμένα παραθεριστικά της κέντρα, με την οικιστική της ανάπτυξη, τα νέα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή και αδιαμφισβήτητα με τη φυσική ομορφιά της.

Σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από τη συμπρωτεύουσα και 435 χιλιομέτρων από την Αθήνα, η Κατερίνη με τους 55 χιλιάδες κατοίκους της βρίσκεται στο πιερικό ύψωμα, ανάμεσα στα Πιέρια Όρη και στο Θερμαϊκό κόλπο, συνδυάζοντας θάλασσα, βουνό και άπλετη φυσική ομορφιά.

Στην πόλη θα συναντήσετε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ελλάδας, με εντυπωσιακά σιντριβάνια και πράσινο που ενδείκνυται για περίπατο, ενώ το καλοκαίρι εκεί εντοπίζεται η όαση της Κατερίνης, τις ημέρες που η ζέστη «χτυπάει» κόκκινο. Ο πεζόδρομος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Κατερίνης, ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε και να ψωνίσετε, με διάφορα γραφικά καφέ και εστιατόρια έτοιμα να σας ξεκουράσουν.

Το Ποντιακό Μουσείο, με κειμήλια από τις πατρίδες του Πόντου λειτουργεί στην Κατερίνη από το 1992, ενώ πλήθος ναών που φτάνουν τις 2 δεκάδες διασκορπίζονται στην πόλη, απ’ άκρη σ’ άκρη.

Η Κατερίνη το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε… ριβιέρα του Ολύμπου, με κόσμο, όμορφες παραλίες, κολπίσκους, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, club κ.ο.κ. Δίπλα στη θάλασσα εναλλάσσονται πευκώνες, άλση, εκτεταμένες παραλίες ή απομονωμένοι όρμοι, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να κινηθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Η Κατερίνη, όμως, δεν είναι μόνο θερινός προορισμός, ούτε προσφέρει μόνο διασκέδαση. Στην περιοχή βρίσκονται αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες και συγκεκριμένα 15 χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης συναντάμε την αρχαία πόλη του Δίου που χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ., όπου υπάρχουν θεμελιώσεις καταστημάτων, λουτρών και ανακατασκευασμένου ρωμαϊκού ωδείου, πλακοστρωμένοι δρόμοι και ανάγλυφα πανοπλιών και σωμάτων. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το χώρο και το Μουσείο χιλιάδες τουρίστες, ενώ τα καλοκαίρια το Αρχαίο Θέατρο του Δίου «ξαναζωντανεύει» με παραστάσεις και συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με τα πιερικά προϊόντα της θάλασσας και του βουνού, ο τόπος έχει πλούσια κουζίνα με ποικιλία ψαριών και θαλασσινών, πλήθος κρεατικών, ψητών, πίτες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και αρωματικά φυτά που προστίθενται σε κάθε ευκαιρία.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε λουκάνικα από αγριογούρουνο και να ψάξετε ανάμεσα στα γλυκίσματα, τις μαρμελάδες και τα τοπικά ποτά, προκειμένου να «ρουφήξετε» τον τόπο τόσο με τις εικόνες, όσο και με τις γεύσεις του.

Η Κατερίνη απέχει 440 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 70 χιλιόμετρα από την Θεσαλλονίκη. Στην Κατερίνη μπορείτε να φτάσετε με άνεση και ασφάλεια οδηγώντας μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων, μελών της HELLASTRON.

Για να πάτε στην Κατερίνη από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  και τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) μέχρι και την Κατερίνη.

Από την Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Αθήνα και στη συνέχεια τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί) μέχρι και την Κατερίνη