Η διαφορά με τα υπόλοιπα τμήματα είναι ότι τα παράθυρα δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να προλάβουμε κάποιο πρόβλημα ή να το λύσουμε – όταν απαιτείται. Ας δούμε πώς μπορούμε να συντηρήσουμε τα ηλεκτρικά παράθυρα και τι να κάνουμε όταν δε δουλεύουν. Αλλωστε σε πόσους δεν έχει τύχει να κολλήσει κάποιο από τα ηλεκτρικά παράθυρα του αυτοκινήτου. Τα παράθυρα διαθέτουν έναν ηλεκτρικό μηχανισμό και διακόπτες για να ενεργοποιηθούν και να λειτουργήσουν. Ωστόσο για να γίνει αυτό σωστά και χωρίς προβλήματα, πρέπει να γίνεται μια στοιχειώδης συντήρηση και έλεγχος των ασφαλειών.
Πώς τα συντηρούμε;
Ένας απλός τρόπος συντήρησης των παραθύρων και σωστής λειτουργίας είναι η λίπανση με ειδικό υγρό ανάμεσα στις διαδρομές, γύρω από όλη την επιφάνεια του παραθύρου. Το λιπαντικό σιλικόνης σε μορφή σπρέι είναι μια από τις καλύτερες λύσεις, καθώς μπορούμε να ψεκάσουμε σε οποιοδήποτε σημείο. Βέβαια, για καλύτερη συντήρηση, είναι καλό να ψεκάζουμε σε όλη την επιφάνεια γύρω από την πόρτα αλλά και στο κάτω μέρος. Ακόμη, θα πρέπει να κάνουμε συστηματικό έλεγχο στα λαστιχάκια, ιδιαίτερα μετά το πέρας του χειμώνα και του καλοκαιριού, καθώς οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτές τις εποχές τα φθείρουν πιο εύκολα.
Κοιτάμε τις ασφάλειες
Αν ένα από τα παράθυρα του αυτοκίνητου δε λειτουργεί, το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η ασφάλεια. Όπως σε όλα τα συστήματα, το κύκλωμα προστατεύεται από ασφάλειες, οι οποίες βρίσκονται συνήθως δίπλα από τον κινητήρα. Προσέξτε ποια ασφάλεια αντιστοιχεί σε ποιο παράθυρο, ώστε να μην αντικαταστήσετε τη λάθος.

Πηγή: www.autotriti.gr