Το Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας δημιουργήθηκε το 1975 από μια ομάδα ανθρώπων που συνέστησαν τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο, με όραμα την ίδρυση του Χιονοδρομικού. Ο πρώτος συρόμενος αναβατήρας μήκους 1.060 μ. που τοποθετήθηκε στο διάσελο Βασιλίτσας – Γομάρας, σε υψόμετρο 1.788-2.060, λειτουργεί μέχρι σήμερα μεταφέροντας 800 χιονοδρόμους την ώρα. Αναλλοίωτη παραμένει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά που κυκλώνει το χιονοδρομικό, αφού όλες οι παρεμβάσεις έγιναν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Από τα πλεονεκτήματα του κέντρου είναι η μεγάλη διάρκεια του χιονιού που κρατάει από τον Νοέμβριο μέχρι την άνοιξη, καθώς και η μεγάλη ποικιλία στις πίστες.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας. Διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ) και 18 πίστες μαύρου, κόκκινου,μπλέ και πράσινου χρώματος. Δύο πίστες του κέντρου έχουν χαρακτηρισθεί από την F.I.S Ολυμπιακών προδιαγραφών ,πίστα Δίας ( στον διθέσιο ) και πίστα Τυμφαία . Η Βασιλίτσα απέχει 45km από την πόλη των Γρεβενών και υπόσχεται στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο ή επισκέπτη.

Στη Βασιλίτσα μπορείτε να φτάσετε οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 219 Χιλιόμετρα, και για να φτάσετε εκεί θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς «Ηγουμενίτσα» μέχρι τον κόμβο προς «Μαυραναίοι – Κηπουριό»  μετά τα Γρεβενά.  Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Γρεβενών Κρανιάς και στη συνέχεια την επαρχιακή οδό Γρεβενών Βοβούσας  θα φτάσετε στην  Αβδέλλα και από εκεί στη Βασιλίτσα.

Από την Αθήνα η απόσταση είναι 466 χιλιόμετρα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια) και τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  μέχρι τη Λαμία. Από εκεί θα κατευθυνθείτε προς Καρδίτσα,  Τρίκαλα χρησιμοποιώντας ένα ακόμα τμήμα  του αυτοκινητόδρομου  «Κεντρική Οδός» (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) ενώ στη συνέχεια μέσω Καλαμπάκας θα φτάσετε στον κόμβο της Εγνατίας Οδού προς «Μαυραναίοι – Κηπουριό».  Από εκεί χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Γρεβενών Κρανιάς και στη συνέχεια την επαρχιακή οδό Γρεβενών Βοβούσας  θα φτάσετε στην  Αβδέλλα και από εκεί στη Βασιλίτσα.