Η μεγάλη ευθεία της πίστας των Σερρών αποκτά ακόμα μεγαλύτερο μήκος, έτσι ώστε να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές για χρήση σε αγώνες dragster.

Οι εργασίες για τη δημιουργία ευθείας με συνολικό μήκος πάνω από 900 m έχουν ήδη ξεκινήσει.

Την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση της διοίκησης στην πρόταση των αθλητών dragster να δημιουργηθεί μία αναβαθμισμένη πίστα αγώνων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Λέσχης Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδας (ΛΕ.Ν.Ο.Ε.) Γιώργος Τζήκας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Σέρρες και την επί τόπου ενημέρωσή του από τον πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Θόδωρο Αραμπατζή, για τις εργασίες που ξεκίνησαν γι αυτό τον σκοπό.

Μετά την επιστολή-αίτημα της Λέσχης, ήδη άρχισαν οι απαιτούμενες εργασίες για την επέκταση της μεγάλης ευθείας του Αυτοκινητοδρομίου, δηλαδή της ήδη υπάρχουσας προέκτασης διαφυγής, προκειμένου να προκύψει μία πίστα η οποία θα ξεπερνά συνολικά τα 900 m μήκος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους σχετικούς διεθνείς κανονισμούς.

Η πραγματοποίηση του εν λόγω σχεδίου θα αναβαθμίσει το άθλημα και τους όρους διεξαγωγής των πρωταθληματικών αγώνων dragster, καθώς με την μεταφορά του χώρου εκκίνησης στη νέα επέκταση και η εκ νέου διαμόρφωσή του με σκοπό την επίτευξη λειτουργικής πληρότητας αλλάζει τα δεδομένα. Επιπρόσθετα, προβλέπεται και η επέκταση της υφιστάμενης βοηθητικής οδού (της παράλληλης με την ευθεία της πίστας) έως το νέο χώρο εκκίνησης, ούτως ώστε να διευκολύνεται η κίνηση των αθλητών και των οχημάτων τους από και προς αυτόν.

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν στις Σέρρες ο πρόεδρος της ΛΕ.Ν.Ο.Ε. Γιώργος Τζήκας και το μέλος της διοίκησής της Γιάννης Γιαννούδης, προκειμένου να διαπιστώσουν μαζί με τον πρόεδρο του Αυτοκινητοδρομίου Θόδωρο Αραμπατζή την πρόοδο των εργασιών και να επισημάνουν τα απαιτούμενα για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων dragster.

Ο πρόεδρος της πίστας τόνισε: «Η συνεργασία με την ΛΕ.Ν.Ο.Ε. και όλους τους επίσημους φορείς για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα αναδεικνύει τον πραγματικό ρόλο του Αυτοκινητοδρομίου, ως μοχλού και φορέα ανάπτυξης του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού –και όχι μόνο». Τέλος, ο πρόεδρος της Λέσχης επισήμανε ότι ο κόσμος του dragster δηλώνει ενθουσιασμένος από την προοπτική αγώνων στο μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της χώρας και σε μία αναβαθμισμένη πίστα με περισσότερα μέτρα κόλλας.

Η νέα εκκίνηση και ο διαμορφωμένος χώρος αφετηρίας και θεατών, θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στον προγραμματισμένο για τις 17-19 Ιουνίου γύρο του πρωταθλήματος dragster.

Πηγή: drive.gr