Εκτενή αναφορά στην αναγνώριση της προσφοράς του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Χαλκιά, κάνει η Ένωση Ιταλικών Αυτοκινητοδρόμων Aiscat στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (International Road FederationIRF), που έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας και μέλη σε 130 χώρες σε όλες τις Ηπείρους συγκλήθηκε φέτος στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Η Γενική Συνέλευση του διεθνούς αυτού Οργανισμού και όλα τα μέλη εξέφρασαν με πλήρη ομοφωνία την εκτίμησή τους προς τον Πρόεδρο της IRF κ. Βασίλη Χαλκιά, πρώην Πρόεδρο της HELLASTRON και της ASECAP, απονέμοντάς του Έπαινο Αναγνώρισης για την προσφορά του στην ανάπτυξη του Οργανισμού. Η θητεία του κ. Χαλκιά λήγει τον Μάϊο 2022, οπότε θα τον διαδεχθεί ο κ. Anouar Benazzouz, Γενικός Διευθυντής των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων. Ας σημειωθεί ότι στο ΔΣ και την Εκτελεστική Επιτροπή της IRF συμμετέχει επίσης ο κ. Δημήτρης Μανδαλώζης, μέλος του ΔΣ της HELLASTRON και Διευθυντής Λειτουργίας της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ο οποίος εξελέγη Αντιπρόεδρος της IRF με τριετή θητεία, συνεχίζοντας έτσι την Ελληνική παρουσία στην διεθνούς κύρους Ομοσπονδία.

Στελέχη των ελληνικών εταιρειών εκπροσωπούν επάξια την χώρα και την HELLASTRON στις διάφορες Τεχνικές Επιτροπές που συμμετέχουν, αποκτώντας και μεταφέροντας τεχνογνωσία για τη διατήρηση του κλάδου στη πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων. Η εκπροσώπηση αυτή εκτείνεται διαχρονικά, από το Συμβούλιο Κυκλοφοριακών Ερευνών των ΗΠΑ (Transportation Research Board “TRB” of the National Academies of Sciences) στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (European Association of Operators of Toll Road Infrastructures –“ASECAP”–) και την Διεθνή Οδική Ομοσπονδία (International Road Federation –“IRF”–) με κατακλείδα τις Προεδρίες της ASECAP και της IRF, στο πρόσωπο του πρώτου Προέδρου της HELLASTRON κ. Β. Χαλκιά. Η Ελλάδα είναι πλέον μόνιμο και ισότιμο μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή της ASECAP μαζί με τις Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία, και αναλαμβάνει θεσμικά την Προεδρία της Ένωσης ανά επταετία.

Οι πρώην Πρόεδροι της HELLASTRON, κύριοι Χαλκιάς και Σταυρής έχουν επίσης εκλεγεί το 2021 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων (International Bridge Tunnel & Turnpike Association – “IBTTA”) ενώ ο κ. Χαλκιάς καταλαμβάνει για το 2022 τη θέση του Β’ Αντιπροέδρου και το 2023 του Α’ Αντιπροέδρου, που στη συνέχεια οδηγεί στην Προεδρία του IBTTA το 2024.

Το δίκτυο των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων της HELLASTRON, τόσο από πλευράς αρτιότητας κατασκευής υποδομών, όσο και από πλευράς λειτουργίας και παροχής επιπέδου εξυπηρέτησης κατατάσσεται σε πολύ υψηλού επιπέδου θέση παγκοσμίως.