Αυτόν τον Σεπτέμβριο η Εγνατία Οδός βρίσκεται κυριολεκτικά στο επίκεντρο των εξελίξεων. Της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο περίπτερο της Εγνατία Οδός ΑΕ στην 86η ΔΕΘ προηγήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης του οδικού άξονα Θέρμη – Γαλάτιστα, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Το έργο, μήκους 12,5 χλμ., περιλαμβάνει οχτώ ισόπεδους κόμβους και έργα αποχέτευσης στη Νέα Ραιδεστό και στα Βασιλικά. Με φορέα υλοποίησης την Εγνατία Οδό ΑΕ, προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο παραδόθηκε από την ανάδοχο εταιρεία έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. 

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, διότι παραδίδουμε πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο ένα έργο, το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πάνω από 10 χρόνια την ευρύτερη περιοχή, το Θέρμη – Γαλάτιστα, στην κυκλοφορία. Είναι ένας δρόμος 12,5 χλμ. που ήταν στις προτεραιότητες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ολοκληρωνόταν», δήλωσε ο υπουργός.

«Σήμερα κερδίσαμε μια ακόμη μάχη του αυτονόητου», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Μετά την παράδοση του ορφανού χιλιομέτρου στην Ν. Ποτίδαια, έρχεται η ελληνική πολιτεία και παραδίδει έξι μήνες νωρίτερα ένα έργο που εξασφαλίζει και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις μας σε ό,τι αφορά την οδική σύνδεση προς τη Χαλκιδική.»