Το έργο περιλαμβάνει 5 χιλιόμετρα παράδρομων, εκ των οποίων τα 700 μέτρα θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα, όπως και τα έργα απορροής υδάτων.

Έπειτα από δέκα χρόνια καθυστερήσεων, παραδόθηκε και επίσημα στην κυκλοφορία το περίφημο ορφανό χιλιόμετρο της Χαλκιδικής, λίγο πριν από την Ποτίδαια, το μόνο σημείο που είχε απομείνει με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και αποτελούσε τον μόνιμο πονοκέφαλο σε κατοίκους και επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Πέρα από τη διαπλάτυνση του συγεκριμένου τμήματος, το έργο περιλαμβάνει 5 χιλιόμετρα παράδρομων, εκ των οποίων τα 700 μέτρα θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα, καθώς επίσης κι έργο απορροής των υδάτων.

Το έργο, το οποίο εκτέλεσε η Εγνατία Οδός ΑΕ, επιθεώρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας, Γιώργο Κωνσταντόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Κουτσούκο και φορείς της περιοχής.

“Σήμερα κερδίσαμε τη μάχη του αυτονόητου”, είπε στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι μία εκκρεμότητα δεκαετίας της πολιτείας επιτέλους λύθηκε κι ένα… “ανέκδοτο για τους Θεσσαλονικείς παραδόθηκε”. Ο υφυπουργός απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, τονίζοντας πως “όταν η πολιτεία θέλει να λύσει κάτι μπορεί να το λύσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε και την πολιτική βούληση και τον σωστό σχεδιασμό και την οργανωμένη επίβλεψη, ώστε να λύσουμε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Χαλκιδικής. Κι έτσι θα συνεχίσουμε με όλα τα ζητήματα που τρέχουν στην Κεντρική Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα”.

Ο κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα παραθοθεί και ο οδικός άξονας Θέρμη – Γαλάτιστα, μία ακόμα εκκρεμότητα του υπουργείου που επίσης λύνεται.

“Η πολιτεία μάς έδωσε εντολή κι εμείς το κάναμε”, ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στο νερό. Επισήμανε, δε, ότι το έργο παραδόθηκε νωρίτερα από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτσούκος ανέφερε πως στο συγκεκριμένο σημείο είχαμε περίπου 1 εκ. μετακινήσεις με καθυστερήσεις κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που ισοδυναμούν με 10 εκ ευρώ. “Έχουμε λοιπόν μία μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήματα και σε χρόνο, αλλά και μία μεγάλη εξοικονόμηση σε θέματα περιβαλλοντικά, διότι από την καθυστέρηση και από τους ρύπους που είχαν τα αυτοκίνητα, είχαμε έκλυση περίπου 2,5 χιλιάδων τόνων διοξειδίου του άνθρακα που για να απορροφηθούν από το περιβάλλον χρειάζονταν περίπου 50.000 δέντρα”, ανέφερε.

Τα στελέχη της Εγνατία Οδός ΑΕ ευχαρίστησαν τον υφυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην εταιρεία και μάλιστα του πρόσφεραν και μία πλακέτα.

Πηγή: www.voria.gr