Έρχεται ενιαίος τηλεφωνικός αριθμός σε όλους τους άξονες

Μία συνάντηση με διαφορετικό αντικείμενο είχε ο  Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, καθώς αντί για διαπραγματεύσεις, απαλλοτριώσεις, προβλήματα και χρηματοδότηση, συντόνισε  συνάντηση  εργασίας για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων θέσπισης «ενιαίου τηλεφωνικού αριθμού Οδικής Ασφάλειας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες, Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Καπάκης, ο Προέδρος της Hellastron, κ. B. Χαλκιάς αλλά και πολλών υπηρεσιακών παραγόντων από τις σχετικές Γενικές Γραμματείες Υποδομών και Τηλεπικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπως επίσης και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (του αρμόδιου εθνικού φορέα, μεταξύ άλλων, και για τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού αριθμού 112).

Στη συνάντηση, αυτή  αποφασίστηκε η περαιτέρω συνέχιση των εργασιών όλων των ενδιαφερομένων, στο αμέσως προσεχές διάστημα προς την κατεύθυνση της αύξησης της διαλειτουργικότητας των υφιστάμενων εργαλείων τόσο στην υπηρεσία βέλτιστης διαχείρισης εκτάκτων αναγκών όσο όμως και των ζητημάτων οδικής ασφάλειας  και της καλύτερης επικοινωνίας εν γένει.