Ευάγγελος Καρεκλάς, Μέλος ΔΣ
Σύμβουλος Κυκλοφορίας, «Νέα Οδός Α.Ε.»

Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στο αντικείμενο ‘Transportation Planning & Engineering’ του Πανεπιστημίου Southampton-UK.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Μελετών σε πολλά συγκοινωνιακά έργα, στις εταιρείες ‘Γραφείο Δοξιάδη ΑΕ’, ‘ΝΑΜΑ ΑΕ’, ‘ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ’ και της εταιρείας του ‘ΔΙΑΒΑΣΗ ΕΕ’ στις χώρες Ελλάδα, Σαουδική Αραβία, Αιθιοπία και Φιλιππίνες.

Από το 2014 έως το 2018 διετέλεσε Διευθυντής του τμήματος ‘Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Μελετών’ στην εταιρεία Παραχώρησης ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ενώ από το 2018 μέχρι σήμερα κατέχει την θέση του Διευθυντή του τμήματος ‘Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού και Κυκλοφορίας’ του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Έχει εμπειρία στα συγκοινωνιακά έργα πλέον των 30 ετών, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ασχοληθεί αποκλειστικά με τους αυτοκινητοδρόμους σε αντικείμενα όπως : μαθηματικά πρότυπα προσομοίωσης, σενάρια κυκλοφοριακής διαχείρισης οκτώ σηράγγων, σχεδιασμού της πλατφόρμας GIS της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, χωροθέτηση των ηλεκτρονικών συστημάτων κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων (vsls, vms, lcs, cctv, traffic loops, meteorological stations κ.α.), βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών από πλευράς ασφάλειας και λειτουργίας πληθώρας διασταυρώσεων, μελετών σημάνσεων μονίμων και εργοταξιακών, σηματοδοτήσεων, γεωμετρικού σχεδιασμού και οδικής ασφάλειας.

Είναι μέλος του ΣΕΣ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLASTRON, επικεφαλής της Coper II (Οδική Ασφάλεια) της HELLASTRON όπου και την εκπροσωπεί στην ASECAP, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο WG3 της CEDR ενώ τέλος είναι κάτοχος του αναγνωρισμένου τίτλου του Επιθεωρητή Οδικής Ασφάλειας (Safety Auditor) στην Ελλάδα.

pdf