Δημήτριος Γκατσώνης,

Β’ Αντιπρόεδρος, Μέλος ΕΕ

Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής,
«Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»

Ο Δημήτριος Γκατσώνης είναι διευθυντικό στέλεχος της HOCHTIEF Solutions και Γενικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. από το 2009. Υπό τη διεύθυνσή του, το έργο Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ, Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί, αναδιαρθρώθηκε με επιτυχία το Δεκέμβριο του 2013 και το νέο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου, με 11χλμ δίδυμων σηράγγων, ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2017 και δόθηκε στην κυκλοφορία αρχές Απριλίου.

Πριν τον διορισμό του στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, υπήρξε στέλεχος της HOCHTIEF AirPort. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Αν. Γενικός Διευθυντής & Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βουδαπέστης μετά την ιδιωτικοποίηση του, υπεύθυνος για την ανάπτυξη και αναδιοργάνωση του Αεροδρομίου του Σύδνεϋ, όπως και την ολοκλήρωση και ανάπτυξη του νέου Διεθνές Αεροδρομίου Αθηνών Ελ. Βενιζέλος.

Ο κ. Γκατσώνης έχει επαγγελματική εμπειρία άνω των 30 ετών, 20 εκ των οποίων στην Ανάπτυξη και Διοίκηση Αεροδρομίων και Οδικών Υποδομών με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Εκτός από μέλος του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής της HELLASTRON, είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ), και Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

pdf