Ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας απηύθυνε το νέο Δ.Σ. του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους έρευνας, εκπρόσωπο των ελληνικών παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια HELLASTRON, εκπρόσωπο μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκπροσώπους πώλησης φορτιστών και ηλεκτρικών οχημάτων και μηχανημάτων και τέλος, εκπροσώπους μηχανικούς-μελετητές στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. 

Το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει τη λειτουργία των Ομάδων Εργασίας για θέματα φόρτισης, ηλεκτρικών οχημάτων και συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης. Κεντρικός στόχος του νέου Δ.Σ., είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών. Σύντομα, με επόμενο Δελτίο Τύπου, θα ανακοινωθούν οι θέσεις και οι στόχοι του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία 2024-2027.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. είναι η ακόλουθη:

Ονοματεπώνυμο Ρόλος στο ΔΣ Ιδιότητα
Καππάτος Βασίλειος  Πρόεδρος Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Βράιλας Εμμανουήλ  Αντιπρόεδρος Πρόεδρος HELLASTRON
Αντύπας Εμμανουήλ  Γενικός Γραμματέας Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ηλεκτροκίνησης Elpefuture
Μαθιουδάκης Κωνσταντίνος  Ταμίας Συνιδρυτής Evnow
Μαζωνάκης Αντώνιος  Μέλος Διευθύνων Σύμβουλος Γερανολιμενική Α.Ε.
Ταμβάκος Αθανάσιος Μέλος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ
Σκυλογιάννης Δημήτριος  Μέλος Επιχειρησιακός Διευθυντής CHARGELINE

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) επί 33 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το Εθνικό σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, πάροχοι Ηλεκτρισμού, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.