Δελτίο Τύπου

 

Νέος Πρόεδρος της HELLASTRON ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος.


Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών με Διόδια, της HELLASTRON, αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος, διαδεχόμενος τον κ. Σταύρο Σταυρή.

 

Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Συγκοινωνιολόγου στις ΗΠΑ (Master of Science in Civil Engineering) καθώς και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και την Πολεοδομία από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός Α.Ε. και εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της Εταιρίας το 1997. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των Συγκοινωνιακών Έργων. Εργάστηκε για έξι χρόνια στον κρατικό φορέα Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Τέξας, με αντικείμενο το σχεδιασμό έργων αυτοκινητοδρόμων με εφαρμογές Διοδίων και Τηλεματικής (ITS), αλλά και μέσων σταθερής τροχιάς.

 
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (ΔΑΣ- υπεύθυνη αρχή για την αδειοδότηση της λειτουργίας των σηράγγων στους αυτοκινητοδρόμους της Ελληνικής Επικράτειας) από το 2007 έως σήμερα, ενώ είναι και μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineer) και του ITE.