Γεώργιος Κολλιόπουλος, Μέλος ΔΣ
Εντεταλμένος Σύμβουλος, «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Ο Γιώργος Κολλιόπουλος είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον συντονισμό του έργου παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού. Πρόσφατα ανέλαβε και τον συντονισμό της Διεύθυνσης Έργων Εξωτερικού της ΕΟΑΕ.

Είναι Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  (1972) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και κάτοχος Master in Transportation (1975) από το πανεπιστήμιο του Bradford.

Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα στο Γραφείο Δοξιάδη στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων και κατόπιν Υπεύθυνος των Έργων Εξωτερικού κυρίως στις Σαουδική Αραβία, Εμιράτα, Ομάν, Πακιστάν κτλ.(1977-1986)

Το 1989 ίδρυσε την εταιρεία ADO S.A.  η οποία δραστηριοποιήθηκε σε έργα Program, Project και Construction Management  σε μεγάλα έργα στην Ελλάδα όπως η Εγνατίας Οδός, Ολυμπιακά Στάδια , ιδρύοντας παράλληλα θυγατρικές εταιρίες στις χώρες των Βαλκανίων όπου η ADO δραστηριοποιήθηκε αντίστοιχα. Το 2015 ο Γιώργος Κολλιόπουλος αποχώρησε από τη Διοίκηση της εταιρείας και το 2016 μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών του.

Είναι από τα πρώτα μέλη της ιδρύσεως του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων όπου για 4 χρόνια διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπήρξε Μέλος σε πλειάδα συνδέσμων ελληνικών και διεθνών και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου από το 2002 -2010.

Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε θέματα συγκοινωνιακών έργων, κυκλοφοριακών μελετών, παραχωρήσεων αυτοκινητοδρόμων τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ειδικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως και σε παγκόσμια συνέδρια της IRF (International Road Federation)

Από τον Οκτώβρη 2016 συμμετέχει σαν Μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια – HELLASTRON».