Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος
Διευθυντής Υποστήριξης Ανάπτυξης & Εκμετάλλευσης, «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.»

Ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος είναι Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ– Συγκοινωνιολόγος και μέλος του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Εγνατία Οδός ΑΕ (ΕΟΑΕ), από το 1997. Κατείχε διάφορες ανώτερες διοικητικές θέσεις και από το 2006 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας ενώ σήμερα ως Διευθυντής Εκμετάλλευσης είναι αρμόδιος για την λειτουργία των Διοδίων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων.

Εργάστηκε για έξι χρόνια, στον κρατικό φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Τέξας, με αντικείμενο τον σχεδιασμό, έργων αυτοκινητοδρόμων με εφαρμογές Τηλεματικής (ITS) και Διοδίων, αλλά και μέσων σταθερής τροχιάς.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (1988) και κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων από τις Η.Π.Α., Μεταπτυχιακές Σπουδές Συγκοινωνιολόγου στις ΗΠΑ, (Masters of Science in Civil Engineering) με υποτροφία σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Μιννεσότα (University of Minnesota, 1991) και Μεταπτυχιακές Σπουδές Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, με υποτροφία σπουδών, (University of Texas, 1995).

Γενικός Γραμματέας του νέου φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενός δικτύου που καλύπτει 2.500 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων. Εκλεγμένο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής COMEX, στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια (Asecap) το 2014, παράλληλα με την εκπροσώπηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων στην ένωση της Asecap την ίδια χρονιά. Ο κ. Κουτσούκος εκπροσωπεί την Ελληνική συμμετοχή στην Κοινότητα, στα θέματα Ηλεκτρονικών Διοδίων και Διαλειτουργικότητας από το 2002, ενώ αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων (ΔΑΣ) από το 2007, της υπεύθυνης αρχής για την αδειοδότηση της λειτουργίας των σηράγγων στην Ελληνική επικράτεια.   Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) από το 1989. Μέλος τόσο της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers – ASCE) όσο και του Ινστιτούτου Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών (Institute of Transportation Engineers ITE). Ο κ. Κουτσούκος έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε Παγκόσμια και Ελληνικά συνέδρια του κλάδου των Συγκοινωνιολόγων, μία από τις πρώτες το 1990, βραβευμένη στο ετήσιο Συγκοινωνιακό Ερευνητικό Συνέδριο για μελέτη ατυχημάτων (Transportation Research Board conference in Washington D.C. ). Συμπεριλήφθηκε τον Αύγουστο του 1995, παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητα και για την δραστηριότητα του σε θέματα Οικονομίας, στην 29η έκδοση του Who is Who (29th edition of Who’s Who in Finance and Industry). Ο κ. Κουτσούκος είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

pdf