Αθήνα, 19 Ιουνίου 2023
Αρ.Πρωτ.: 1033/2023

Εκστρατεία Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων
20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Οι εργαζόμενοι στο πεδίο των αυτοκινητοδρόμων μεριμνώντας για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών δικαιούνται της αυξημένης προσοχής όλων καθότι συνιστούν τις πλέον εκτεθειμένες ομάδες εργαζομένων από πλευράς οδικής ασφάλειας.

Αφορούν κυρίως πληρώματα οχημάτων των αυτοκινητοδρόμων σε περιπολία καθώς και σε ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση των υποδομών – αλλά και σε εργαζόμενους αρμόδιων φορέων όπως αστυνομικούς, πυροσβέστες, διασώστες κ.α..

Τις περισσότερες φορές τα ατυχήματα συμβαίνουν μέρα μεσημέρι, σε τμήματα με καλή ορατότητα, παρά την εμφανή σηματοδότηση οχημάτων επέμβασης (περιστρεφόμενοι φάροι περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνοι στο οδόστρωμα …)

Τέτοια ατυχήματα είναι συχνά αποτέλεσμα υπνηλίας, αυξημένης ταχύτητας ή απροσεξίας των οδηγών εξαιτίας κυρίως της χρήσης κινητών.

Η HELLASTRON καλεί όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν οδηγικές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων αλλά και των ιδίων. Πρέπει σήμερα να αλλάξουμε όλοι δραστικά συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους της επιθετικής οδήγησης αλλά και της απόσπασης της προσοχής από χρήση κινητού κατά την οδήγηση.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης

Η ασφάλεια όσων εργάζονται στους αυτοκινητόδρομους για να είναι ασφαλείς οδηγοί και επιβάτες, είναι κύρια προτεραιότητα των εταιρειών λειτουργίας αυτοκινητοδρόμων και της HELLASTRON.

Στις Ημέρες Οδικής Ασφάλειας 2023 που οργανώθηκαν τον Μάρτιο στο Salzburg από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων με διόδια, ASECAP, τονίστηκε πως μεταξύ άλλων, μια καλύτερη «γνωριμία» αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της πρωτοβουλία #ΔουλεύουνΓιαΌλουςΜας #ΕμείςΤουςΠροσέχουμε που υλοποιείται με την υποστήριξη της HELLASTRON.

Η ασφάλεια των εργαζομένων στους αυτοκινητόδρομους μέσα από την πρόληψη και την ενδυνάμωση της σχέσης με τους οδηγούς – μεταξύ των οποίων σημαντικό ρόλο παίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί – είναι η ουσία της καμπάνιας ευαισθητοποίησης.

Για την HELLASTRON: Η HELLASTRON είναι ο φορέας των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια. Τα μέλη του διαχειρίζονται ένα δίκτυο 2.159 χιλιομέτρων που συνεχώς επεκτείνεται, προσφέροντας στους οδηγούς και επιβάτες οδική ασφάλεια και υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, ενώ απασχολούν 5.000 εργαζόμενους