Με κατάνυξη προσήλθαν σήμερα στα κατά τόπους τμήματα της Τροχαίας οι οδηγοί της χώρας, προκειμένου να βιώσουν και πάλι από κοντά το θαύμα της Αναλήψεως των Πινακίδων που συμβαίνει λίγο πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του Έθνους.

Παρότι η γιορτή δεν είναι καταγεγραμμένη στο επίσημο εορτολόγιο της Εκκλησίας, γιορτάζεται από τους Έλληνες πολίτες τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο: τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Χριστούγεννα και τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

«Πρόκειται για ένα αληθινό θαύμα. Τρεις φορές το χρόνο βλέπουμε τους ανθρώπινους νόμους να ωχριούν μπροστά στη θεία δύναμη του ιερού τετραήμερου» λένε οδηγοί που από το πρωί προσήλθαν για να παραλάβουν ευλαβικά την πινακίδα του οχήματος τους.

«Μπορεί να παρανόμησα, αλλά το κράτος -μεγάλη η χάρη Του- μου δίνει άφεση αμαρτιών και μπορώ να ξαναοδηγήσω για να πάω στο χωριό μου» είπε ένας άλλος οδηγός γεμάτος δέος και συγκίνηση.

Σύμφωνα με μια ανεπιβεβαίωτη εκδοχή, το θαύμα συνέβη πρώτη φορά στην εποχή του Ιησού, όταν εμφάνισε τις πινακίδες που είχε αφαιρέσει ο Πόντιος Πιλάτος από τα κάρα των Ιουδαίων, κι έτσι μπόρεσαν να μεταβούν στο γάμο στην Κανά της Γαλλιλαίας.