Πρόεδρος, Βασίλειος Χαλκιάς
Διευθύνων Σύμβουλος, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.»

Ο Βασίλης Χαλκιάς είναι Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρείας Λειτουργίας και Συντήρησης της Αττικής Οδού (Αττικές Διαδρομές A.E.) από το 1998. Διαθέτει πάνω από 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με κύρια εξειδίκευση στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων. Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1981) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις ΗΠΑ (Masters Degree in Civil Engineering) από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υερσέης (New Jersey Institute of Technology, 1984).

Πρόεδρος του νέου φορέα «Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια» με τον διακριτικό τίτλο «HELLASTRON» (HELLENIC ASSOCIATION of TOLL ROAD NETWORK), που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή όλων των αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενός δικτύου που καλύπτει 2.500 χιλιόμετρα. Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για την χρονική περίοδο 2010-2012.

Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Μηχανικών των ΗΠΑ, κατέχων άδεια ασκήσεως Μηχανικού σε οχτώ πολιτείες των ΗΠΑ. Υψηλόβαθμο μέλος (Fellow) τόσο της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers – ASCE) όσο και του Ινστιτούτου Συγκοινωνιολόγων Μηχανικών (Institute of Transportation Engineers ITE). Μέλος της Επιτροπής Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων του Συμβουλίου Κυκλοφοριακών Ερευνών της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (Freeway Operations Committee of TRB) για πολλά χρόνια και παράλληλα ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του IBTTA (International Bridge Tunnel Turnpike Association). Μέλος σε πλειάδα Οργανισμών και Επιτροπών στην Ελλάδα και διεθνώς στον τομέα των μεταφορών και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχει πολλάκις βραβευθεί και αναγνωρισθεί στον τομέα της Λειτουργίας αυτοκινητοδρόμων.