Αυτές τις μέρες η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση οδικής ασφάλειας του Δικτύου Τροχαίας των ευρωπαϊκών κρατών TISPOL – το Project EDWARD – που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ASECAP, Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιρειών Λειτουργίας Αυτοκινητοδρόμων με Διόδια. Είναι ευτυχής συγκυρία ότι το Project EDWARD, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ούτε Έναν Θάνατο στο Δρόμο, στις 19 Σεπτεμβρίου, γίνεται με Πρόεδρο έναν Έλληνα στο τιμόνι της ASECAP, τον κ. Β. Χαλκιά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η σχετική συνέντευξη τύπου (βλ. πρόγραμμα) οργανώθηκε στην Αθήνα και όχι στις Βρυξέλλες.

Στην Ελλάδα, το Project EDWARD τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτή κ. Ουρσουζίδη (βλ. παρουσίαση βουλευτού κ. Ουρσουζίδη). Επίσης, έχει την υποστήριξη της HELLASTRON, της Ελληνικής Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων και Υποδομών με Διόδια. Στη συνέντευξη Τύπου παίρνουν ακόμη μέρος ο Πρόεδρος της ASECAP και της HELLASTRON κ. Β. Χαλκιάς (βλ. παρουσίαση κ. Χαλκιά), οι κ.κ. Καρνέσης (βλ. παρουσίαση κ. Καρνέση, Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών) και Παπαγιαννίδης (βλ. παρουσίαση κ. Παπαγιαννίδη, Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Οδικής Ασφάλειας, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών), ο Ταξίαρχος κ. Σπανουδάκης, Διευθυντής Τροχαίας Αττικής (βλ. παρουσίαση κ. Σπανουδάκη) και ο κ. Φ. Παπαδημητρίου (βλ. παρουσίαση του κ. Φ. Παπαδημητρίου, Επικεφαλής Επιτροπής Στατιστικής Τεκμηρίωσης της HELLASTRON, Διευθυντή Κυκλοφορίας και Συντήρησης, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.»).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ούτε Έναν Θάνατο στο Δρόμο συμπίπτει παράλληλα με σημαντικά βελτιωμένα – σε σχέση με το παρελθόν – στατιστικά στοιχεία οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους. Σε αυτά, σημαντική συμβολή έχουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι, με τη συμπλήρωση ενός και πλέον έτους λειτουργίας τους, όπως τεκμαίρεται από την παρουσίαση του κ. Φ. Παπαδημητρίου.

Για τη συνεχή βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα, είναι αναγκαία η ενεργός συμμετοχή ΟΛΩΝ όσοι εμπλέκονται σε αυτήν. Τι και αν η Πολιτεία και οι φορείς της κάνουν άρτια τη δουλειά τους, τι και αν οι εταιρείες συντηρούν και λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο τους αυτοκινητοδρόμους 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, όταν ένας και μόνο αφηρημένος οδηγός αρκεί για να γίνει το κακό;

Στον δρόμο δίνουμε την προσοχή μας, όχι τη ζωή μας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, για αρχή και στη συνέχεια κάθε μέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα Δελτίο Τύπου ASECAP_Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς ΘανάτουςΠληροφορίες_Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανάτους