Η εφαρμογή της Google που επιτρέπει σύνδεση του smartphone με το infotainment είναι και επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας.

Η Google ανακοίνωσε επέκταση της επίσημης υποστήριξης Android Auto σε 36 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, ξεκλειδώνοντας την πλήρη συμβατότητα όλων των εφαρμογών.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Android Auto είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στην οθόνη αφής του αυτοκινήτου να ενσωματώνει το λογισμικό του smartphone σας, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη συμβατότητα. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες μπορούν να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική είτε από αποθηκευμένα αρχεία είτε μέσω streaming (Spotify, YouTube Music, κτλ), να κάνουν χρήση της δορυφορικής πλοήγησης Google Maps, να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές κ.α., όλα μέσω της οθόνης που βρίσκεται στο ταμπλό του αυτοκινήτου και έχει απλοποιημένη διεπαφή για να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα Android Auto της Google (όπως και του αντίστοιχου Carplay της Apple). Ορισμένοι χρήστες smartphone είχαν ήδη τη δυνατότητα χρήσης του Android Auto στα αυτοκίνητά τους, όμως η επίσημη υποστήριξη της Google που ήρθε τώρα διευρύνει ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του και τις συμβατές εφαρμογές.

Για να κάνετε και εσείς χρήση του Android Auto – εφόσον το αυτοκίνητό σας το υποστηρίζει – πρέπει απλά να συνδέσετε το smartphone σας μέσω USB. Για τα smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 10 η διαδικασία ολοκληρώνεται αυτόματα, ενώ όσοι έχουν παλαιότερη έκδοση θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή Android Auto από το Google Play Store (δωρεάν). Στο άμεσο μέλλον και με την αναβάθμιση των συσκευών σε Android 11, θα υπάρχει και η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Android Auto.

Πηγή: drive.gr