Τη νέα στρατηγική της Fiat Chrysler Automobiles αναμένεται να παρουσιάσει ο Sergio Marchionne, η οποία θα φτάσει μέχρι το 2022 και θα συμπεριλαμβάνει νέο πλάνο αναφορικά με τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Αυτό αναφέρουν σε δημοσιεύματα τους τα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υπογραμμίζουν πως η ενημέρωση του 65χρονου Marchionne θα λάβει χώρα την Παρασκευή, όντας η τελευταία του, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα αποτελέσει παρελθόν.

Αν και αρχικά ο ισχυρός άντρας της Fiat δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη «καθαρότερων» αυτοκινήτων, ωστόσο αφενός η δέσμευση για δαπάνες στον συγκεκριμένο τομέα από τις άλλες εταιρείες όπως οι Volkswagen, Daimler, BMW, Ford, αλλά και η πίεση από τη μεριά των μετόχων ανάγκασαν τον Marchionne να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν και οι δηλώσεις του Andrea Pastorelli, επικεφαλής του Fund 8a + Investimenti, ο οποίος τόνισε «Η FCA βρίσκεται πολύ πίσω από τους αντιπάλους της όσον αφορά τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα και πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι μπορούν να κλείσουν αυτό το χάσμα».

Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων, μέσα στα πλάνα του Marchionne βρίσκεται ο διπλασιασμός των πωλήσεων του ομίλου έως το 2022, ενώ γίνεται λόγος πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εκπλήξεις αναφορικά με πολλές παγκόσμιες αγορές.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά την Παρασκευή στην επίσημη παρουσίαση της νέας στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Fiat Chrysler Automobiles που θα είναι και η τελευταία που θα «χαραχτεί» από τον Sergio Marchionne.