Κερδίζει συνεχώς έδαφος η ηλεκτροκίνηση – Τι αναφέρει έκθεση του Bloomberg New Energy Finance.

Έντονη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, στροφή που αναμένεται να εξελιχθεί σε έκρηξη πωλήσεων σύμφωνα τουλάχιστον με ρεπορτάζ του έγκυρου Bloomberg New Energy Finance.
Μέσα στο επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους ανά τον κόσμο θα είναι τριπλάσια από όσα σήμερα, ενώ μια πιο μακροχρόνια πρόβλεψη που αναφέρεται στο 2040 λέει ότι το 55% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων θα αφορά σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Αναλύοντας τα στοιχεία αλλά και τις τάσεις της αγοράς, το Bloomberg αναφέρει ότι το 2040 θα πωληθούν 60.000.000 ηλεκτρικά οχήματα, έναντι 11.000.000 που είναι οι προβλέψεις για το 2025.
Ως η μεγαλύτερη αγορά αναφέρεται η Κίνα, η οποία αναμένεται το 2020 να απορροφά το 50% των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Αντίθετα, οι οδηγοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται να μην είναι τόσο εύκολοι να αλλάξουν… ρότα με τις προβλέψεις να λένε ότι το 2025 το ποσοστό ηλεκτροκίνητων επί του συνόλου των ταξινομήσεων θα είναι 14% και 11% αντίστοιχα.
Να σημειώσουμε ότι μόνο το 2017 πουλήθηκαν περισσότερα από 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως. Σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους συνολικά 3 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμός που το 2030 αναμένεται να έχει εκτοξευτεί στα 220 εκατ. (ηλεκτρικά αμιγώς και υβριδικά).

Η έρευνα αναφέρει πως τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που θα πείσουν τους καταναλωτές να στραφούν προς την ηλεκτροκίνηση. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πτώση της τιμής τους. Ο δεύτερος με την αύξηση της αυτονομίας και ο τρίτος με τη μείωση του χρόνου φόρτισης των μπαταριών.
Όσο η τεχνολογία προχωρά, τόσο και οι τρεις αυτές παράμετροι θα υλοποιούνται. Παράλληλα ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες θα είναι αυτός που θα «γεννήσει» νέα μοντέλα και θα ρίξει εντέλει και τις τιμές.

Τέλος, η έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι έως το 2019 ο καταναλωτής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 155 διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ το 2022 αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 290.

Πηγή: drive.gr