Σύμφωνα με έρευνα της Skoda, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ξεχνούν πού πάρκαραν το αυτοκίνητο τους πάνω από μία φορά το χρόνο.

Περισσότερες από πέντε εκατομμύρια ώρες ίσως χάνουν συνολικά ετησίως οι οδηγοί της Μ. Βρετανίας, αναζητώντας τη θέση όπου έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Skoda στην οποία συμμετείχαν 2.000 οδηγοί.

Πιο συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν μπορούσε να βρει το αυτοκίνητό του σε κάποιο μεγάλο πάρκινγκ μία φορά μέσα στην περασμένη χρονιά. Το 25% είπε ότι του συνέβη δύο φορές, ενώ ποσοστό 14% βρέθηκε σε αυτή τη θέση τουλάχιστον τρεις φορές. Η πιο συνηθισμένη τοποθεσία αναζήτησης παρκαρισμένου αυτοκινήτου ήταν τα παρκινγκ των μεγάλων εμπορικών κέντρων, σε ποσοστό 58%. Ακολούθησαν τα super market (36%), τα αεροδρόμια (21%) και οι χώροι συναυλιών και φεστιβάλ (12%).

Εκείνοι που δυσκολεύονται περισσότερο στον εντοπισμό του αυτοκινήτου τους, περιέργως, δεν είναι οι ηλικιωμένοι, αλλά οι νέοι 18-25 ετών, οι οποίοι το χάνουν κατά μέσο όρο 2,5 φορές/έτος. Το 5% αυτών μάλιστα παραδέχτηκαν ότι έχασαν το αυτοκίνητό τους περισσότερες από 10 φορές μέσα σε μια χρονιά. Αντίθετα, οι άνω των 66 ετών προκύπτει ότι κατά μέσο όρο ψάχνουν το όχημά τους μόνο 0,82 φορές/έτος. Σε ότι αφορά το φύλο, φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν μικρό «προβάδισμα», αφού έψαχναν το αυτοκίνητό του πάνω από τρεις φορές σε ποσοστό 16%, αντί του 12% των ανδρών. Ή απλώς εκείνες ήταν πιο ειλικρινής στις απαντήσεις τους…

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα και μερικές περιγραφές των συμμετεχόντων για όσα που έχουν τραβήξει αναζητώντας το αυτοκίνητό τους σε μεγάλα πάρκινγκ. Για παράδειγμα: «Δεν έβρισκα το αυτοκίνητό μου σε ένα εμπορικό κέντρο, ζήτησα από έναν άνθρωπο της ασφάλειας να με βοηθήσει, και τελικά βρέθηκαν να το αναζητούν έξι φύλακες, χωρίς αποτέλεσμα. Υπέθεσα ότι εκλάπη, οπότε δήλωσα την κλοπή στην αστυνομία και φώναξα τον αδερφό μου να με πάρει. Βγαίνοντας από το πάρκινγκ, είδαμε το αυτοκίνητό μου, ακριβώς εκεί που το είχα αφήσει.». Και: «Τριγυρνούσα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου επί τουλάχιστον 30 λεπτά αναζητώντας το αυτοκίνητό μου. Σχεδόν έβαλα τα κλάματα όταν θυμήθηκα ότι… είχα πάει με ταξί στο αεροδρόμιο.»

Φυσικά, η έρευνα δεν έγινε χωρίς λόγο, αλλά για να δείξει ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν οι παραπάνω είχαν ένα σύγχρονο Skoda, το οποίο μπορείς να εντοπίζεις εύκολα από το smartphone σου, μέσω του Skoda Connect app.

Πηγή: Drive.gr