Σε περιπτώσεις κακοκαιρία, καλό είναι να θυμόμαστε μερικές απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια μας όταν κινούμαστε στους δρόμους.

  • Εφόσον λοιπόν κινείστε εντός πόλης, όπου το… χάος είναι σχεδόν εγγυημένο, προσπαθήστε να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αν σας βολεύει, προτιμήστε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ ενώ αν η χρήση του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας σας αποτελεί μονόδρομο, οδηγείτε με εξαιρετική προσοχή.
  • Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος αλλά και τα… νεύρα όταν είμαστε ώρα ακινητοποιημένοι στην κίνηση, αποτελούν συνδυασμό που κρύβει κινδύνους. Και επειδή οι δρόμοι είναι γεμάτοι παγίδες, τονίζουμε διπλά κάτι που θα πρέπει να είναι αυτονόητο ακόμα κι όταν κινείστε στους δρόμους με καλοκαιρία: κινητό τηλέφωνο και οδήγηση δεν πάνε μαζί!
  • Ακολουθήστε τις υποδείξεις των τροχονόμων και σε περίπτωση που δείτε μπροστά σας λιμνάζοντα νερά, με τον δρόμο να κινδυνεύει να πλημμυρίσει, σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση. Για τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε στο πορτ-παγκάζ τον απαραίτητο εξοπλισμό όπως: αδιάβροχα, ομπρέλες, γαλότσες κ.α.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας είναι σε καλή κατάσταση και ότι το αυτοκίνητο έχει αρκετό καθαριστικό υγρό για τα τζάμια.
  • Eεπιβεβαιώστε πως το κουτί πρώτων βοηθειών είναι πλήρως εξοπλισμένο και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας γεμάτο.
  • Προσπαθήστε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου, αποφεύγοντας το να κινείστε σε δρόμους που δέχονται «χτυπήματα» από την κακοκαιρία, τη λάθος στιγμή.

Καλό δρόμο και… προσοχή!

(Πηγή: newsauto.gr)