Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο νομό Πέλλας. Από τις πηγές τους στο βουνό αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα φημισμένα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους ιαματικά νερά, η θερμοκρασία των οποίων παραμένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι πηγές εντοπίζονται σε υψόμετρο 360-390 μ. και τροφοδοτούνται από το νερό της βροχής, το οποίο, αφού εισχωρήσει στο έδαφος, θερμαίνεται και εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Για πολλούς πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο, τον οποίο δεν διστάζουν να παρομοιάσουν με τα ελβετικά spa.

Οι εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης Λουτρών (Λουτρά Πόζαρ) περιλαμβάνουν πισίνες, jacuzzi, spa, χαμάμ, τεχνητούς καταρράκτες, αποδυτήρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ. Η μεγάλη εξωτερική πισίνα είναι κατάλληλη για την ίαση, την άθληση και τη ψυχαγωγία όλων των ηλικιών. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του και στους εξωτερικούς φυσικούς καταρράκτες με ιαματικό νερό, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για λόγους αναψυχής.

Οι καταρράκτες, η μεγάλη πισίνα με το ιαματικό νερό να αναβλύζει από τα έγκατα της γης και τα αρχαία λουτρά με τους ειδικούς χώρους είναι πράγματι ένα θαύμα της φύσης. Εκτός από τις πηγές, στην ευρύτερη περιοχή αξίζει να επισκεφτείτε το φαράγγι των Λουτρών (ιδανική επιλογή για περιπάτους ή ορειβασία) και το σπηλαιολογικό πάρκο. Μπορείτε να επιδοθείτε σε εναλλακτικές δραστηριότητες, να επισκεφθείτε τις πανέμορφες περιοχές γύρω από το Λουτράκι και φυσικά να απολαύσετε την τοπική κουζίνα με τις μακεδονίτικες γεύσεις που κρατούν για αιώνες.

Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν περίπου 115 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη και 568 χιλιόμετρα από Αθήνα  και μπορείτε να φτάσετε εκεί χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από τη Θεσσαλονίκη, θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Κατερίνη και στη συνέχεια προς Έδεσα-Νάουσα μέχρι την έξοδο προς Αλεξάνδρεια. Από εκεί χρησιμοποιώντας την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τις επαρχιακές οδούς Αλεξάνδρειας-Γιαννιτσών, Έδεσας-Θεσσαλονίκης μέχρι το Μαυροβούνι και Μαυροβουνίου – Όρμα προς Λουτρά Πόζαρ θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Από την Αθήνα, θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο  «Νέα Οδός» (Αθήνα- Σκάρφεια), τον αυτοκινητόδρομο  «Κεντρική Οδός» (Σκάρφεια-Ράχες)  και τον αυτοκινητόδρομο «Αιγαίου» (Ράχες-Κλειδί), ενώ  στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε  τον αυτοκινητόδρομο «Εγνατία Οδός» με κατεύθυνση προς Έδεσα-Νάουσα μέχρι την έξοδο προς Αλεξάνδρεια. Από εκεί χρησιμοποιώντας την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τις επαρχιακές οδούς Αλεξάνδρειας-Γιαννιτσών, Έδεσας-Θεσσαλονίκης μέχρι το Μαυροβούνι και Μαυροβουνίου – Όρμα προς Λουτρά Πόζαρ θα φτάσετε στον προορισμό σας.