Η διάσημη ελληνική λουτρόπολη απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αποτελεί ένα πευκόφυτο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Ο απομονωμένος κόλπος της Μυλοκόπης βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Λουτρακίου και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Η παραλία εδώ ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, ενώ προσφέρονται οργανωμένες υπηρεσίες κατάδυσης, ψαροτούφεκου, αλλά και Snorkeling.

Ο πραγματικός θησαυρός της περιοχής, βέβαια, είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου κατά το μύθο της Μήδειας θάφτηκαν τα δολοφονημένα παιδιά της, καθώς και της γειτονικής λίμνης της Βουλιαγμένης. Στη δυτική μεριά της λίμνης δεσπόζει το ακρωτήριο Μελαγκάβι με την συγκλονιστική θέα των απότομων βράχων και τη μαγευτική θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Η αμμουδιά είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο και διαθέτει ζεστά νερά που ανανεώνονται κάθε περίπου έξι ώρες με τη παλίρροια και την άμπωτη. Ο φάρος του ακρωτηρίου, που χτίστηκε το 1897, εντυπωσιάζει με την επιμελημένη πέτρα του, την στιβαρότητα της κατασκευής και την απερίσπαστη θέα προς τον Κορινθιακό.

Πώς θα πάτε

Το Λουτράκι απέχει από την Αθήνα 80 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε εκεί οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Ολυμπία Οδός» (Ελευσίνα – Κόρινθος-Πάτρα) με κατεύθυνση προς Κόρινθο μέχρι τον Κόμβο προς Λουτράκι και από εκεί μέσω των  λεωφόρων Ελ. Βενιζέλου και Αθηνών θα φτάσετε στο Λουτράκι.