Οι μόλις 330 μονάδες της κλασικής κούκλας πιάνουν σταθερά πάνω από 2 εκατ. ευρώ κάθε φορά.

Η Ferrari 275 GTB παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1964 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και ήταν μια πιο ραφινάτη και γρήγορη εκδοχή των GT της εποχής.

Ήταν το πρώτο μοντέλο της Ferrari που είχε ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και ο V12 των 3,3 λίτρων του απέδιδε αβίαστα 280 άλογα.

Κι ενώ οι 275 GTB παραμένουν στις λίστες με τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ, υπάρχει κάτι ακόμα πιο exclusive στην αγορά των συλλεκτών. Η 275 GTB/4 Scaglietti!

Κυκλοφόρησε το 1967 σε μόλις 330 μονάδες και εξωτερικά δεν είχε αξιοσημείωτες διαφορές με την 275 GTB. Τι να κάνεις εξάλλου σε αισθητικούς όρους σε ένα πραγματικό κόσμημα της αυτοκίνησης;

Αισθητικά τίποτα, μηχανικά όμως πολλά! Η 275 GTB/4 ήταν η καλύτερη εκδοχή της 275 για παιχνίδι στον δρόμο. Η Ferrari έβαλε γερό χέρι στον κινητήρα, εκσυγχρονίζοντάς τον με ό,τι καινούριο είχε κυκλοφορήσει εντωμεταξύ, αυξάνοντας την ιπποδύναμή του κατά 20 άλογα.

Πριν περάσει στην παραγωγή της επόμενης 365 GTB/4 Daytona, η 275 GTB/4 Scaglietti πρόλαβε να γίνει θρύλος ήδη από την εποχή της.

Μια τέτοια σπανιότατη Ferrari έβγαλε προς πώληση ο οίκος RM Sotheby’s, η οποία ανήκε μάλιστα κάποια στιγμή και στον μύθο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Skip Barber.

Φέρει όλα τα πιστοποιητικά της Ferrari Classiche Department και διατίθεται έναντι 2,2 εκατ. ευρώ (2,65 εκατ. δολάρια).

Πηγή: Newsbeast.gr