Τα Μέθανα είναι μια από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις στην Ελλάδα και βρίσκονται στο Νοτιοανατολικό ακρωτήρι της Πελοποννήσου.
Χτισμένα στη χερσόνησο, είναι από τα παλαιότερα θέρετρα του Σαρωνικού. Η περιοχή είναι γνωστή για τις θερμές πηγές κατά μήκος της ΝΑ παραλίας της χερσονήσου αλλά και για τις όμορφες παραλίες με καθαρή θάλασσα.
Από την αρχαιότητα ήταν φημισμένα για τις ιαματικές πηγές, οι οποίες οφείλονται σε ηφαιστειακά φαινόμενα. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του Παυσανία, στα «Τροιζηνιακά», στην έκρηξη του ηφαιστείου και την εμφάνιση θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες, στις αρχές του 3ου αι. π.Χ.

Η μικρή χερσόνησος κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις του επισκέπτη κυρίως γιατί θυμίζει σε πολλά νησί του Σαρωνικού. Πρόκειται βεβαίως για μια πανέμορφη χερσόνησο η οποία πράγματι, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάποιο νησί.
Το γραφικό λιμανάκι στο κέντρο της πόλης με την περαντζάδα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο χαρακτηριστικής ελληνικής ομορφιάς.

Υπάρχουν περίπου 30 ηφαιστειακοί δόμοι στη χερσόνησο και η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα έγινε υποθαλάσσια το 1700, στο βόρειο μέρος μπροστά από τα Μέθανα.
Μαζί με τα ηφαίστεια της Μήλου, της Σαντορίνης και της Νισύρου, τα Μέθανα ανήκουν στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο σχετίζεται με τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Ελλάδας (Σουσάκι – Μέθανα – Μήλος/Κίμωλος/Πολύαιγος – Σαντορίνη και Νίσυρος) και χαρακτηρίζονται ως ενεργό ηφαίστειο.

Για τον επισκέπτη προσφέρονται ανεπιφύλακτα αρκετές επιλογές για τη διαμονή, το φαγητό και τη διασκέδαση, κυρίως όμως το κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται στις ιαματικές πηγές.

Η χερσόνησος προσφέρει πολλές επιλογές ανάμεσα σε οργανωμένες ή μη παραλίες. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν μία σύντομη απόδραση για λίγη χαλάρωση ή να επιδοθούν στα αγαπημένα τους θαλάσσια σπορ.
Κολύμπι στη Λιμνιώνα, στους Αγίους Θεοδώρους, στην παραλία του Ε.Ο.Τ., στον Άγιο Γεώργιο, στην Κουνουπίτσα και στον Άγιο Νικόλαο, αν μένετε στα Μέθανα. Εάν θέλετε να πάτε πιο μακριά, θα φτάσετε στις παραλίες της Καλλονής ή στις παραλίες του Παυσανία, στα Παλιά Λουτρά.
Ψαροντούφεκο στον Άγιο Νικόλαο, στα Παλιά Λουτρά.
Θεραπευτικά λουτρά στις ιαματικές πηγές της Βρομολίμνης, που είναι θειούχες, κατάλληλες για πολλές παθήσεις και στη χλωριονατριούχο πηγή του Αγίου Νικολάου.
Εκδρομή στα όμορφα χωριά Άγιοι Θεόδωροι είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να αξιοποιήσει ο επισκέπτης.

Τα Μέθανα συνδυάζουν την απαράμιλλη ομορφιά ηφαιστειακού ακατέργαστου τοπίου με την ευκολία πρόσβασης ενώ ταυτόχρονα αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό με χαμηλό κόστος.

Τα Μέθανα απέχουν 163 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.
Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι το κόμβο της Επιδαύρου.
Από εκεί χρησιμοποιώντας τις επαρχιακές οδούς Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου και Αρχαίας Επιδαύρου-Μεθάνων θα φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.