To σύστημα ProGrade Trailering του pick-up GMC Sierra μπορεί, μεταξύ άλλων, και να… εξαφανίσει ό,τι ρυμουλκείτε!

Δεν εφαρμόζει πάνω στο τρέιλερ τη συνταγή του «Αόρατου Ανθρώπου», αλλά το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο.

Το «θαύμα» γίνεται συνδυάζοντας την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας του φορτηγού με εκείνη από μια άλλη κάμερα τοποθετημένη στο πίσω μέρος του ρυμουλκούμενου. Έτσι ο οδηγός μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει πίσω του, σαν να μην υπάρχει καθόλου τρέιλερ.

Η βοηθητική κάμερα του τρέιλερ θα προσφέρεται ως έξτρα εξοπλισμός και η GMC λέει ότι η εφαρμογή δουλεύει με ρυμουλκούμενα μήκους έως και 32 ft (9,8 m). Κι αυτή είναι μόνο μία από τις 15 διαφορετικές εικόνες που μπορεί να έχει στην οθόνη του ο οδηγός του νέου GMC Sierra Heavy Duty (βλ. φωτογραφική gallery).

Υπάρχει ακόμη και κάμερα μέσα στο τροχόσπιτο, που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τι γίνεται με την οικοσκευή σου. Παράλληλα, οι κάμερες στην καρότσα και πάνω από τον κοτσαδόρο σε βοηθούν –με γραμμές καθοδήγησης– να κάνεις όπισθεν και να κοτσάρεις εύκολα, ενώ το σύστημα περιλαμβάνει επίσης φωτισμό στην περιοχή του κοτσαδόρου, ενσωματωμένο έλεγχο των φρένων του ρυμουλκούμενου και αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο για να το κρατάει στη σωστή θέση.

Προσφέρεται επίσης μια εφαρμογή Trailering για το κινητό, που σου επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να κάνεις ένα check-list των ενεργειών πριν το ταξίδι, να ελέγχεις τα φώτα του τρέιλερ, την πίεση στα ελαστικά του, και σε ειδοποιεί σε περίπτωση κλοπής.

Το νέο GMC Sierra HD (MY2020) έχει έναν κινητήρα V8 ντίζελ 6,6 λίτρων, που αποδίδει 450 ίππους και 126 kgm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Allison 10 ταχυτήτων. Το θηριώδες pick-up μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο έως και 30.000 lb (13,6 τόνων).