Το πρωτότυπο μοντέλο της Bugatti, Bolide αποτελεί ένα αποκλειστικά για χρήση πίστας όχημα που περικλείει την τεχνογνωσία του Γάλλου κατασκευαστή.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το διαδικτυακό λανσάρισμα του νέου hypercar και η Bugatti φέρνει στη δημοσιότητα περισσότερες εικόνες, καθώς και ένα σύντομο βίντεο του συγκεκριμένου μοντέλου, που ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα μπει στην παραγωγή.

Η Bugatti Bolide ξεχωρίζει καταρχήν από την ισχύ του κινητήρα που την εφοδιάζει. Υπενθυμίζουμε ότι το μοντέλο διαθέτει μία τροποποιημένη εκδοχή του γνωστού μας από τις Chiron και Divo W16 των 8,0 λίτρων που στην συγκεκριμένη έκδοση αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.850 ίππους και αντίστοιχα 1.850 Nm ροπή, με τη χρήση αγωνιστικής βενζίνης 110 οκτανίων. Η παραπάνω ισχύ έχει επιτευχθεί κυρίως χάρη στην αντικατάσταση των τεσσάρων turbo με μεγαλύτερα, τα οποία αποδίδουν μεγαλύτερη πίεση.

Η Bolide διαθέτει monocoque σασί, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, ενώ αρκετά τμήματα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να μην ξεπερνά τα 1.240 κιλά, με την αναλογία κιλών/ίππο να αγγίζει το εντυπωσιακό 0,67 kg/PS. Εξωπραγματικές είναι και οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Bugatti, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 2,17 δευτερόλεπτα, ενώ αντίστοιχα για τα πρώτα 200, 300, 400 και 500 χλμ./ώρα η Bolide χρειάζεται 4,36, 7,37, 12,08 και 20,16 δευτερόλεπτα.

Βέβαια οι παραπάνω μετρήσεις έχουν επιτευχθεί στα εργαστήρια της εταιρείας και βάση διαφορετικών εξισώσεων και μαθηματικών τύπων. Που συν τις άλλοις έχουν υπολογίσει και τον χρόνο που χρειάζεται το πρωτότυπο για να κάνει έναν γύρο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ (5:23.1), όσο και στο Le Mans (3:07.1).

Πηγή: newsauto.gr