Στόχος να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά και να έχουν ειδικά προνόμια.

Τη θεσμοθέτηση πινακίδων πράσινου χρώματος ειδικά για τα αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων σκέφτονται οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πινακίδες αυτές θα είναι ένα είδους «παράσημο» για τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα έχουν ουκ ολίγα προνόμια, όπως η χρήση των λεωφορειολωρίδων, η χρήση ειδικών λωρίδων για καθαρά αυτοκίνητα, είσοδο σε απαγορευμένες περιοχές για άλλα αυτοκίνητα, χρήση των σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα, κτλ.

Τις πινακίδες αυτές θα μπορούν να φέρουν όχι μόνον ΙΧ, αλλά και οχήματα δημόσιας χρήσης που καλύπτουν τις προδιαγραφές, όπως ΤΑΧΙ, λεωφορεία, ελαφρά φορτηγά, κα.

Το υπουργείο Μεταφορών στο Λονδίνο ξεκίνησε ήδη τις διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του μέτρου, το οποίο θα βασίζεται πάνω σε ένα ανάλογο σύστημα που ισχύει σε Νορβηγία, Καναδά και Κίνα.
Εάν το μέτρο με τις πράσινες πινακίδες δεν προχωρήσει, τότε οι αρχές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στην υλοποίησή του, χρησιμοποιώντας ένα εμφανές πράσινο αυτοκόλλητο που θα σηματοδοτεί το «καθαρό» αυτοκίνητο.

Πηγή: drive.gr