Η Ζαρούχλα είναι από τα ωραιότερα χωριά της Πελοποννήσου και αποτελεί ένα κρυμμένο «μυστικό της ορεινής Αχαΐας.

Απέχει µόλις δύο ώρες από την Αθήνα και είναι ένας µικρός επίγειος παράδεισος που βρίσκεται στη μέση του πουθενά! Καθώς θα ανηφορίζετε από Ακράτα, ο δρόμος μπορεί να μοιάζει ατέλειωτος και με συνεχόμενες στροφές, αλλά οι ευωδιές από τους πορτοκαλεώνες και η θέα στο καταπράσινο τοπίο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εσάς.

Πνιγμένο στα πλατάνια, τα έλατα, τα πεύκα και τα ρυάκια και µε επίκεντρο της ομορφιάς του τον γραφικό οικισμό και τους 100 φιλόξενους κατοίκους του, το χωριό θα σας καλωσορίσει πρώτα µε το οξυγόνο που θα σας προσφέρει απλόχερα και έπειτα µε τις κρυφές ομορφιές του. Φορέστε αθλητικά παπούτσια, δέστε σφιχτά τα κορδόνια σας και, αφού εξερευνήσετε πρώτα τον οικισμό, αξίζει να χαθείτε στα µονοπάτια του χωριού και αντικρύσετε τις ομορφιές του ποταμού Κράθι, ο οποίος πηγάζει από τον Χελµό και διασχίζει τη Ζαρούχλα.

Πως να πάτε

Η Ζαρούχλα απέχει από την Αθήνα 183 χιλιόμετρα και μπορείτε να φτάσετε εκεί οδηγώντας στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μέσα στο σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων, μελών της HELLASTRON.

Από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Ολυμπία Οδός» (Ελευσίνα – Κόρινθος-Πάτρα) με κατεύθυνση αρχικά προς Κόρινθο και στη συνέχεια προς Πάτρα μέχρι την έξοδο της Ακράτας. Από εκεί, χρησιμοποιώντας την επαρχιακή οδό Ακράτας-Ζαρούχλας θα φτάσετε στον τελικό σας προορισμό σας, τη μαγευτική Ζαρούχλα.