Καλοκαίρι στην Πελοπόννησο, διακοπές στην Κορώνη.
Ονομαστή παραθαλάσσια κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά, η Κορώνη εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με το νησιώτικο τοπίο και τα υπέροχα χρώματά της. Το μεσαιωνικό κάστρο, τα παλιά σπίτια και αρχοντικά, οι γραφικοί δρόμοι και τα σκαλοπάτια συνθέτουν ένα όμορφο οικιστικό σύνολο.
Μαγευτικά στοιχεία ενός ελληνικού νησιού, βενετσιάνικη αίγλη μιας καστροπολιτείας, είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα από τα πιο όμορφα, πολύχρωμα χωριά της Πελοποννήσου.
H προκυμαία, με τις ψαροταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα καφέ μπαρ, συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ξεκινώντας από το μώλο, μέσα από ελαιώνες και βαριές πόρτες καταλήγουμε στη βαριά ξύλινη πόρτα για να βρεθούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Λιθόκτιστα καλντερίμια ανηφορίζουν ανάμεσα σε ελαιώνες, ελίσσονται πλάι σε αυλές σπιτιών και καταλήγουν πότε στην αυλή ενός μοναστηριού, πότε στα ερείπια του αρχαίου Ναού του Απόλλωνα, και πότε σε πέτρινες καμάρες με φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα. Το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα μας αποζημιώνει με την ξεχωριστή αίγλη και την απαράμιλλη θέα στη θάλασσα.
Καλοκαίρι σημαίνει ατελείωτες παραλίες, βουτιές και καλό φαγητό.

Δημοφιλή beach bars Περούλια, Ζάγκα με τα παραθαλάσσια ταβερνάκια, η όμορφη Γαργαρού και στην απέραντη αμμουδιά της πολυσυλλεκτικής Φοινικούντας, προσφέρονται για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Μια επίσκεψη στη Μεθώνη, που καμαρώνει για το δεύτερο επιβλητικό κάστρο της περιοχής με το πολύ-φωτογραφημένο Μπούρτζι και τις εντυπωσιακές πολεμίστρες, επιβάλλεται.

Για τη διαμονή σας στην Κορώνη θα βρείτε προσιτές επιλογές με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.

Οι γαστρονομικές επιλογές στην περιοχής είναι αρκετές και θα σας αποζημιώσει με τις ξεχωριστές γεύσεις από εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες με θέα τη θάλασσα, μέχρι μαγειρευτά που μυρίζουν αγαπημένη παραδοσιακή κουζίνα, μετά τις καλοκαιρινές βουτιές σας.

Η Κορώνη απέχει από την Αθήνα 274 και μπορείτε να φτάσετε με ασφάλεια και άνεση χρησιμοποιώντας το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει η λειτουργία των Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων μελών της HELLASTRON.

Για να πάτε στη Κορώνη από την Αθήνα θα χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Ολυμπία Οδός (Αθηνών – Κορίνθου-Πατρών) μέχρι τον κόμβο προς Τρίπολη – Καλαμάτα μετά τον Ισθμό της Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε τον αυτοκινητόδρομο «Μορέα» (Κόρινθος-Τρίπολη-Σπάρτη-Καλαμάτα) μέχρι τη Καλαμάτα (έξοδος προς Μεσσήνη). Από τη Καλαμάτα θα χρησιμοποιήσετε την επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Πύλου μέχρι το Ρυζόμυλο και Ρυζόμυλου – Κορώνης μέχρι τη μαγευτική Κορώνη.