Παραχωρησιούχος εταιρεία της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1995, αναλαμβάνοντας –έναντι του ελληνικού Δημοσίου- την κατασκευή και λειτουργία του έργου, για μία περίοδο η οποία ξεκίνησε το 1997 και μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2039.

Η ιστορία της κατασκευής του σπουδαιότερου (τουλάχιστον από τεχνικής απόψεως) έργου της χώρας, κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες όπως η περάτωση του 4 μήνες πριν από το συμβατικό χρονικό όριο, η μη-υπέρβαση των προϋπολογισμών και η εξέλιξη της διαδικασίας «χωρίς σταγόνα αίματος», δηλαδή χωρίς κανένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, παρά τον μεγάλο όγκο εργασιών, το πολυπληθές ανθρώπινο δυναμικό και τις εργασίες σε μεγάλα ύψη και μεγάλα βάθη.

Αυτή η ιδιαίτερη σχέση με την ασφάλεια των προσώπων, αποτέλεσε και το σημαντικότερο από ανθρώπινης απόψεως κληροδότημα της πρώτης φάσης της παραχώρησης προς τη δεύτερη, αυτή της λειτουργίας.

Η ασφάλεια των χρηστών της Γέφυρας είναι πρωταρχικό μέλημα του σχεδιασμού τόσο της παραχωρησιούχου, όσο και της εταιρείας λειτουργίας (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.), με αποτελέσματα που αποδεικνύουν επάξια την συνέχιση της μέγιστης προτεραιότητας, του γαλλικού Ομίλου VINCI, κυρίου μετόχου και των δύο οντοτήτων.

Η άνεση κατά τη διέλευση συμπληρώνει το δίδυμο των βασικών επιδιώξεων των υπευθύνων της Γέφυρας, υπερβαίνοντας την απλή απρόσκοπτη ροή της κυκλοφορίας κατά τα 2 ½ λεπτά που διαρκεί το ταξίδι από τη μία στην άλλη πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου.

Οι λωρίδες διοδίων που είναι αφιερωμένες σε ελαφρά και βαρέα οχήματα που επιλέγουν τη διέλευση με ηλεκτρονική συνδρομή, συμβάλλει στην κατανομή της κίνησης με τρόπο που αναδεικνύει την επάρκεια ενός σταθμού διοδίων σχεδιασμένου για να υποστηρίζει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έως και με 12 συνολικά διόδους.

Ανάμεσα στα 16 διαφορετικά εμπορικά προϊόντα που προσφέρει η Γέφυρα, η ηλεκτρονική διέλευση είναι αυτή που δημιουργεί προϋποθέσεις αναβαθμισμένου «ρόλου» (και όχι απλής ιδιότητας χρήστη) που επιφυλάσσει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στον πελάτη της, αφού η ηλεκτρονική διέλευση είναι αυτή που συγκεντρώνει τα περισσότερα προνόμια μεταξύ όλων των προϊόντων της εταιρείας.

Με «δική του» λωρίδα αποφυγής της απώλειας χρόνου συναλλαγής, δυνατότητα διαδικτυακής συναλλαγής και συνδρομής, τακτική ηλεκτρονική (εμπορική ή μη) ενημέρωση, πρόσκληση σε συναντήσεις διαλόγου για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαλειτουργικότητα του πομποδέκτη και σχεδιαζόμενες για το προσεχές μέλλον προσφορές, ο κάτοχος του ΓΕΦΥΡΑ e-pass γίνεται εκ των πραγμάτων το τέλειο δείγμα αποδέκτη υπηρεσιών μιας σύγχρονης οδικής υποδομής υπό παραχώρηση.

Ως ιδιώτης πάροχος δημόσιας υπηρεσίας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επιδιώκει να εξασφαλίζει υψηλό βαθμό εξυπηρέτησης, έχοντας βάλει στο κέντρο της εταιρικής της φιλοσοφίας το γεγονός ότι στο ίδιο άτομο που χρησιμοποιεί τη Γέφυρα ενυπάρχει τόσο ο πελάτης που απολαμβάνει προνομίων, αλλά και ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος δικαιούται να τυγχάνει δημόσιας υπηρεσίας πολύ υψηλού επιπέδου.

Από την παραδοχή αυτή, προέκυψε η αποφθεγματική φράση «Πολίτης – Πελάτης: Δύο φωνήεντα δεν κάνουν τη διαφορά», που δίνει το στίγμα των προθέσεων της παραχωρησιούχου.

Τέλος η πρόσφατη αναδιαμόρφωση του χώρου υποδοχής πελατών και πολιτών, δίπλα στον σταθμό διοδίων του Αντιρρίου, παρέχει τη δυνατότητα ανάπαυλας με wifi και πρόσβαση σε υπολογιστές, εκθέματα της ιστορίας της Γέφυρας, αναμνηστικά και κατά πρόσωπο εξυπηρέτηση με την αμεσότητα και τον ιδιαίτερο τρόπο του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών.

Για πληροφορίες: www.gefyra.gr Τηλ. 26340-39010 & 39011.